Beren Safari Finland

Dat magische moment dat die grote bruine beer zó dicht bij staat en je hem kunt horen ademen en kunt horen smekken. Haast om aan te raken zo dichtbij.

Dankzij onze ervaren gidsen en de slimme positie van de schuilhutten was het allemaal zo close dat we zelfs met de mobiele telefoons de foto's en film hier op deze pagina hebben kunnen opnemen.

Finland Reizen inclusief BEREN SAFARI

Finland Bear Safari - ontmoet de beren van dichtbij

Bruine beren spotten. Op safari in het oosten van Finland.

De bruine beer is op zich een heel schuw en voorzichtig wezen. Ja, het klopt dat ze ook door het land zwerven in zowel Zweden als Finland maar het is puur een kwestie van toeval, geluk of - in het ergste geval - een kwestie van vreselijke pech als je ze ergens in het land, in de bossen, tegenkomt. Omdat de bruine beer heel erg op zijn rust en ruimte is gesteld, is het voor beide partijen veel fijner om in een georganiseerde setting elkaar 'te ontmoeten' en je daarbij als bezoeker altijd aan vooraf goed gecommuniceerde gedragsregels te houden. Op die manier mag je ervan uitgaan dat het voor mens en dier een fijne ontmoeting zal zijn.

In Finland hebben wij de wat ons betreft perfecte setting gevonden voor een ontmoeting met de bruine beer. Een beren safari in de stille bossen van Kainuun Finland, dicht bij de Russische grens.

Op een vrij afgelegen maar wel erg knusse locatie kregen we eerst een zeer persoonlijk opgezette inleiding. Er wordt gewerkt in hele kleine groepjes. Dat maakt het gezellig en prettig. De sfeer is ontspannen en het locale team is erg bescheiden en zeer vriendelijk. Dat gaf ons direct een warm gevoel en het geeft rust.

Na de inleiding ga je met de gids middels een korte autorit naar de dropping spot alwaar je uit de auto stapt met de wetenschap dat het 'wemelt' van de bruine beren. Vanaf nu mag je niet meer hardop spreken en loop je zo stil mogelijk naar de schuilhuisjes die in het bos verdeeld opgesteld staan. Vlak voor de zogenaamde voordeur van een van de 'hides' zie ik dan een enorme beren-poep. Hmmmm...

Lees ook: Informatie over de bruine beer

  • Wij gaan beren spotten. Op weg naar het gebied waar de bruine beren te zien zijn. Erg eenzaam bosgebied alwaar het wemelt van de bruine beren. Ga jij met ons mee? Durf jij de uitdaging om bruine beren te gaan spotten in Finland aan? Holmstock Travel biedt je deze reis als self-drive, groepsreis of excursie aan.
  • Perfect gepositioneerde hides maken de beren safari veilig en leuk. Hier in het Finse bos, dicht bij de Russische grens staan de hides die je een close encounter met de bruine beer mogelijk maken. Reis en boek bij Holmstock Travel.
  • Beren spotten op de Bear Safari in Finland / Rusland - Bear poop. Poep van de beer voor de deur van onze hide. Boek je berensafari Finland reis bij Holmstock Travel.

Traditioneel opgezette hides, diep in het finse bos

Wat een super leuke dag! De excursie beren safari in Finland was voor Linda een top-dag die ze nooit meer zal vergeten. Echt geweldig zei ze zelf. Een echte aanrader. Thumbs up! Beren spotten is gewelidig.

Een Beren Bioscoop!

.. dat was de spontane reactie van Linda. Het ging maar door! Beren van alle kanten en wat een spektakel. 'Wat heb ik een geluk gehad vandaag'. Het filmpje van Linda hier boven op de pagina zegt natuurlijk al genoeg. Zoveel beren-emotie en dan zó dichtbij.

De smalle raampjes van de hide, het donker in de hide, het geeft je echt een bioscoop gevoel met de hoofdrolspelers in levende lijve. Echt prachtig!

Boek nu jouw BEREN goede SAFARI

Contact form