• Over grindwegen rijden in de finse boreale bossen onderweg naar het Hossa nationaalpark voor een berensafari. Boek je berensafari bij reisbureau Holmstock Travel.
 • Wildlife safari naar de bruine beer in Kainuun Hossa Finland. Langs de russische grens in de stille boreale bossen.
 • Prachtige kleuren tijdens de indian summer in Finland. Het Hossa nationaalpark in Kainuun. Boek je beren experience Finland bij reisbureau Holmstock Travel
 • De finse grens met Rusland. Deze border crossing is niet altijd open. Heel dicht bij de russische grens vinden we de meeste bruine beren in Finland. Reis jij mee?
1 van 4

Noord Finland,
Helsinki - Rovaniemi - Hossa
13 dagen, Autorondreis

Ook te boeken als fly-drive of als groepsreis met gids. Exact zoals vermeld boeken, zin om te verlengen? - of heb jij andere wensen? Laat het ons weten.

Noord Finland inclusief berensafari en natuurpark

Noord-Oost Finland is een heel bijzonder gebied. Noem het gerust een van de laatste wildernissen van Europa. Zeer dun bevolkt en daardoor heerlijk rustig. Rustig genoeg voor veel wilde dieren om zich er lekker te voelen. Dieren zoals de bruine beer en de adelaar, de veelvraat en ...

Actief kennismaken met natuurgebied Hossa Nationalpark

Het in 2017 tot nationaal park uitgeroepen gebied Hossa is 110 vierkante kilometer groot. Een ruig gebied met maar liefst 130 meren. Uitzonderlijk goed geschikt voor outdoor activiteiten.

In overleg kunnen we deze reis korter óf langer maken, alles in goed overleg. Je hebt de regie van je vakantie en wij helpen je met de meest prettige invulling ervan. Ieder voorstel heeft wat wij noemen 'eerlijke dagen'. Jij vertrekt immers van thuis en niet ergens vanuit 'Kopenhagen' of zo. Wij beschrijven de volledige reis, dat lijkt ons gewoon zo lekker volledig én eerlijk.

 • Kainuun Finland Hossa Nationaalpark beren berensafari. Boek je autorondreis, groepsreis of fly-drive bij reisbureau Holmstock Travel en ga mee naar Finland beren kijken en fotograferen.

  Ga mee op beren safari in Finland

 • Natuurpark Hossa in Kainuun Finland met zijn prachtige meren en uitgestrekte boreale bossen. Hier zwerven beren en ander wild.

  Kraakheldere meren in boreale bossen

 • Rendieren mos, bessen en cantharellen

De opbouw & insteek van deze reis

Op deze reis steek je door naar het hoge noorden van Finland. Met de auto, de ferry en de autotrein reis je in één ruk tot Rovaniemi. Daar buigen we af in oostelijke richting. Ons doel is de regio Kainuun en het Hossa nationaal park. De omliggende boreale bossen, tegen de russische grens aan.

Beren Safari in het boreale bos
Op onze teentjes door het bos en daarna goed en veilig verstopt in een schuilhut speuren we naar de bruine beer. De plek hiervoor biedt bijzonder veel zekerheid tot het zien van de bruine beer in de vrije natuur. Beleven, genieten, filmen en fotograferen. Het hoogtepunt van deze reis.

Kainuun regio, Hossa Nationaal park
Het Hossa Nationaal Park in de Kainuun regio biedt verrassend veel mogelijkheden voor een actieve vakantie. De uniek mooie natuur, het rotsachtige gebied en de fraaie meren.

Kano varen, Kajakken of Mountainbiken
Uiteraard kun je ook gewoon te voet het gebied verkennen door er te gaan hiken. In ons programma nemen we de electrische mountainbike en de kano tocht op omdat dit echt zeer fraaie opties zijn. In overleg passen we je reis natuurlijk aan conform jouw wensen.

Is dit Lapland?
Neen. Bij 'het hoge noorden' van Finland denk je wellicht direct aan Lapland. De regio Kainuun ligt daar net onder. In een gebied dat de boreale zone genoemd wordt. Net ff onder het arctisch gebied maar wel óh zo fraai. Reis jij mee daar dit stukje wildernis?

Holmstock Travel: Reizen met plezier en thuiskomen met een glimlach !

Finland Intercity Nacht Trein autotrein van Helsinki naar Rovaniemi - van zuid Finland naar noord Finland reizen per trein. Goedkoop, snel en comfortabel. Boek nu via Reisbureau Holmstock Travel

Autotrein Helsinki - Rovaniemi

Lekker vlot naar het Noorden van Finland. Autotrein VR van Helsinki naar Rovaniemi. In dit 'autorondreis met eigen auto' voorbeeld nemen we de autotrein. Kies je voor groepsreis of fly-drive dan vlieg je tot Rovaniemi. Vraag naar de info, neem contact op voor offerte.

** Prijsindicatie: Vanaf € 2.350,- per persoon op basis van een boeking van twee personen. Prijzen, locaties en opties zijn afhankelijk van de reisperiode en de beschikbaarheid en kunnen daarom afwijken. Alles is op aanvraag. Vraag vrijblijvend een voorstel aan! Zie ook de specifieke voorwaarden voor deze reis.
Zin om te vertrekken ? - boek nu

Eenmaal in Rovaniemi begint je Kainuun Finland avontuur. Je hebt als het goed is prima geslapen in de nachttrein van Helsinki naar Rovaniemi. Nu rijdt je binnen enkele uurtjes naar het Hossa Nationaalpark.

Kainuun Finland en Hossa Nationaalpark:
Een betoverend mooie regio en een heel fraai gebied. De natuur overheerst hier en je bent al snel in een hele andere mindset. Geniet van elk moment. De heerlijke schone lucht en het heldere frisse water van de meren.

Wereldwijd de schoonste lucht vindt je in Finland. Beleef de bossen en meeren in Finland.

De schoonste lucht ter wereld

Niet alleen je mindset wordt frisser in Finland, ook je lichaam en vooral je longen kunnen het niet beter treffen. Finland staat bekend als het land met de schoonste lucht ter wereld. Gemeten en bevestigd door het WHO. Reizen naar Finland is meer dan vakantie.

Aanmelden

Veel zelf doen is het op deze reis autorondreis door de finse wildernis. Je verblijft in een eenvoudig log cabin en je bereidt je eigen maaltijden. Maar ook dát heeft een heel eigen impact op je ervaring.
Wij helpen je met een prima check-list zodat jij goed voorbereid op pad gaat.

Gehoornde Sjamaan

Op een hoge rotsmuur die boven het Somerjärvi meer pronkt vind je de grootste prehistorische rotsschilderingen van Finland. Tussen de 3500 en 4500 jaar oud, getekend in het stenen tijdperk. Een bezoek aan de locatie Värikallio is gratis. Ze is prima toegankelijk.

Log cabin vakantie verblijf in Hossa Kainuun Finland. Eenvoudige loghouse locatie aan het meer en dicht bij de natuur. Verblijf in een traditionele hut tijdens uw reis naar Finland. Boek je verblijf bij reisbureau Holmstock Travel.

Close to nature

Zo dicht mogelijk bij de natuur en zo traditioneel als enigszins mogelijk. Deze log cabin locatie ligt in het prachtige Hossa Nationaalpark en biedt je directe toegang tot de natuur. Je voelt de energie en je hele lichaam ademt op! Heerlijk actief gedurende de dag en romantisch knus in de avond. Zo puur.

Het gebied van Hossa staat ook in heel Finland bekend als een van de beste plekken om te vissen. Het is dus een uitstekend idee om ook zelf de hengel mee te nemen. Dankzij de gunstige omstandigheden worden zalmforellen hier vaak bijzonder groot.

Outdoor cooking experience in Hossa Kainuun Finland. Boek je wildernes experience vakantie bij reisbureau Holmstock Travel

Koken op open vuur

Op diverse plekken ga je schuilhutten, zogenaamde 'lean-to' shelters vinden. Aldaar zijn veilige vuurplekken ingericht alwaar je op open vuur kunt grillen en koken. Finnen zijn verzot op worstjes grillen. Een pannekoek als snack of helemaal compleet: Gebakken aardappelen & zelf gevangen vis?!Deze plekken gebruik je meestal gratis. Zorg voor goed schoeisel en aangepaste kleding. Vaak ligt er ook gratis stookhout. In het kader van onze groepsreizen bieden wij ook cursussen buitenkoken aan.

900 meter tot Rusland

Je verblijft op een hoeve die direct aan de russische grens ligt. Rustig gelegen en met basic ingerichte kamers. De verzorging is van goede huismanskost. Vanaf deze locatie ga je de volgende dag op pad om beren te spotten.

Bruine Beer Safari excursie in Kainuun Hossa Finland. Reis mee met reisbureau Holmstock Travel met een autorondreis, fly-drive of groepsreis om bruine beren te zien in het wild.

Magische ontmoeting

Samen met je gids loop je naar de schuilplek. Dat op zich is al een spannende ervaring want je bent nu te gast in het boreale bos, bij de bruine beer. Op deze plek kwamen in 2022 maar liefst 30 verschillende beren. Ook de Wolverine (veelvraat) en de adelaar zijn vaak te zien.

Lees meer over de beren safari

Excursies zijn niet altijd inbegrepen, lees per reis-info en altijd per offerte wat er exact wél en/of niet is inbegrepen bij de reis die jij gaat boeken. Het onderstaande is puur een overzicht van de beschikbare excursies en het aanbod ter plaatse. Het aanbod van excursies per locatie verschilt in soort en uitvoering. hierover informeren wij je uitvoerig in onze offerte. heb je speciale wensen, laat het ons weten. wij denken graag met je mee. De onderstaande excursie prijzen zijn altijd op basis van minimaal 2 deelnemers, prijs per persoon. De onderstaande tarieven hebben betrekking op de regio Savonlinna en kunnen op andere locaties afwijken. Wijzigingen voorbehouden, seizoensgebonden veranderingen voorbehouden.

Dagprogramma Autorondreis Hossa, incl. berensafari

Dag 1 - Op weg naar Travemünde

Je vertrekt vanuit thuis en gaat op weg naar Travemünde. Je rijdt een stukje Nederland en een stuk Duitse snelweg. Let goed op de tijden. Je veerboot vertrekt om 02:00u. Je dient 1u voor vertrek ingeckecked te zijn. Ons advies is het om omstreeks middernacht in de haven te arriveren. Je zult je even moeten orienteren voor het vinden van de juiste lane. Eventueel zou je in het stadje Travemünde zelf de laatste uurtjes kunnen doorbrengen. Dan ben je altijd lekker op tijd in de haven.

Dag 2 - Ferry Travemünde (Duitsland)- Helsinki (Finland)

Als dag 1 ten einde is, dus direct na middernacht sta je in de rij voor de ferry. Deze vertrekt om 02:00u. Dat is wellicht even doorbijten maar als je eenmaal aan boord bent, dan begint je vakantie echt helemaal. Je verblijft in een buitenkabine met zicht op zee, je slaapt heerlijk, neemt het ontbijt en geniet van de dag op zee. Inclusief on-board meals: Brunch, Breakfast & Superior Dinner.

Dag 3 - Helsinki Finland - Autotrein naar Rovaniemi

De ferry zal omstreeks 10:00 in Helsinki Finland aanmeren. Nu heb je enkele uren de tijd om het centrum, de haven of een winkelcentrum te bezoeken. Wees om 17:00u in het stadsdeel Pasila alwaar de check-in voor de nachttrein is. Je gaat met je auto op de trein. Deze vertrekt om 18:40u.

Dag 4 - Rovaniemi - Luontoretket / 265 KM.

Je hebt geslapen aan boord van de autotrein. In de ochtend arriveer je om 07:20u in Rovaniemi alwaar je ergens spontaan een kopje koffie en een broodje gaat doen. Daarna rijdt je door naar het Hossa Nationaalpark. In Luontoretket staat er een traditionele logcabin op je te wachten. Pak onderweg ergens de boodschappen mee want je cabin ligt erg afgelegen. Aan het eind van de dag verken je de buurt van je cabin en maak je je eigen maaltijd.

Dag 5 - Hossa Nationaalpark - Kanovaren

Een van de meest fraaie manieren om de rust en stilte van de regio te leren kennen is middels een kanotocht. Vandaag maak je een fraaie tocht met een gehuurde kano. De gids legt je de route uit. Geniet van het Hossa Nationaalpark

Dag 6 - Hossa Nationaalpark - Mountainbike tour

Met een gehuurde mountainbike ga je niet fietsen. Neen, je pakt eerst het kleine houten pondje om over te steken naar een prachtige, speciale route in het Hossa Nationaalpark.

Dag 7 - Van log cabin naar farm house / 47 KM.

Vandaag verlaat je de log cabin in het Hossa Nationaalpark en na een kort stukje rijden arriveer je bij een farm heel dicht bij de Russische grens. Het ideale startpunt voor je aanstaande beren excursie. Je blijft hier twee dagen. Vandaag neemt een gids je mee de buurt Ruhtinansalmi verkennen en naar wat historische plekken die te maken hebben met het Finse verzet tegen de Russen. Op de farm wordt er voor je gekookt, bij terugkomst geniet je van een lokaal avondeten. Huismanskost.

Dag 8 - Russische grens & Berensafari

Na het ontbijt (inbegrepen) ga je met de gids naar de Russische grens en naar de Taivalkoski molen. Na de middag dan misschien wel het hoogtepunt van je reis. De berensafari. Als de beren goed gemutst zijn en lekker dicht bij de schuilhut komen, dan heb je prachtig zicht op deze sterke en prachtige dieren.

Dag 9 - via Kuusamo naar Posio / 186 KM.

Nog een laatste ontbijtje op de farm. Vandaag rijdt je naar Posio en maak je een tussenstop in Kuusamo. Hier valt aardig wat te zien en zijn er zat op kansen om te winkelen. In Posio Himmerki overnacht je in een ruime, moderne, log cabin met eigen sauna. Aldaar is er ook een restaurant dus je kunt zelf kiezen of je gaat koken of gaat uit eten.

Dag 10 - Posio - Rovaniemi / 132 KM.

Je zou je ontbijt kunnen nuttigen in het Himmerki restaurant (niet inbegrepen) of dat zelf in je cabin bereiden. Vandaag is het een relatief kort stukje rijden om in Rovaniemi te komen. Wat zou je ervan denken om toch even bij Santa in Santa Village langs te gaan. Aldaar is ook de Arctic Circle crossing point. Je trein vertrekt om 20:57. Zorg dat je op tijd klaar staat om in te checken!

Dag 11 - aankomst Helsinki - Nachttrein

Lekker in de ochtend, om 09:10u arriveert je trein in Helsinki. Hier heb je tot 14:00u de tijd voor de stad. Om 14:00u ga je inchecken voor de ferry naar Travemünde. Deze vertrekt om 15:00u richting Duitsland.

Dag 12 - Aankomst in Travemünde, Duitsland

Nu is het heerlijk om aan boord na te genieten en te kletsen over wat je allemaal hebt mogen ervaren. De Finnlines vaart richting Travemünde en arriveert in de haven omstreeks 21:00u. Omdat wij er niet van houden je in de avond nog de weg op te sturen boeken wij het Maritiem Hotel Travemünde voor je, zodat jullie lekker kunnen overnachten.

Dag 13 - Travemünde strand - rit naar huis

Heerlijk uitgeslapen en na een goed ontbijt strek je heerlijk je benen op het duitse strand met kijk op de Trave alwaar je de passerende scheepvaart prachtig mooi kunt bewonderen. Aansluitend ga je goed uitgerust en voorbereid op pad en kom je op een nette tijd thuis aan.

Interactief: Route & Locaties

Volg de locatiestippen, klik ze aan en zie daardoor ook de route die je gaat rijden. Geen lijntje op een kaartje. Hier kun je actief in- en uitzoomen.

KLIK HIER om de kaart te openen

 • Bruine Beer moeder met jongen, cups genaamd. 4 verschillende beren moeders met hun cups hebben onze berenlocatie in Kainuun Hossa Finland in 2022 bezocht. Prachtig fotografen en filmen van beren in Finland met reisbureau Holmstock Travel.

  Beren moeder met beren cups

  Je kunt zomaar hele vette mazzel hebben! In 2022 hebben maar liefst 4 berenmoeders met cups onze berensafari plek opgezocht. Hoe super-snoepig en super-cute is dat wel niet? Je zou zomaar 'oooh' en 'aaah' willen roepen maar je moet muis-stil blijven want ze zijn heel erg schuw.

 • Hengelen Vissen in Finland. De regio Kainuun Hossa heeft honderden meren en talrijke rivieren. Hier kun je uitstekend hengelen. Werphengelen of vliegvissen. Huur een roeiboot.

  Hengelen op de finse meren

  Wij nemen altijd een hengel mee als we naar Finland reizen. Een roeiboot of motorboot huren kun je op heel veel plekken. Net zoals een kano of kajak. De sfeer, de diepe stilte en de heldere lucht maken een dergelijk uitstapje al heel bijzonder. Vis is er zat op, in helder water.

 • Genieten van de natuur op hiking trails wandelroutes in de nationale parken van Finland, Kainuun, Hossa. Boek je finlandavontuur bij reisbureau Holmstock Travel

  Liefde voor de natuur

  Onderweg op een hiking trail in een nationaal park in Finland kwamen we deze fraaie geste van moeder natuur tegen. Alsof ze ons even nog eens extra wilde laten weten dat ze van ons allemaal houdt. In het boreale oerbos loop je door natuur zoals ook onze voorouders het al deden.

 • Sisu in de winteroorlog tussen Finland en Rusland. De sterke fin met doorzettingsvermogen.

  Sisu

  Het spreekwoordelijke onuitputtelijke doorzettingsvermogen. Dat is wat de finnen met een kort woordje 'Sisu' noemen. Gedurende de winteroorlog 1939-1940 tussen Finland en Rusland bewezen de finnen hun Sisu. Raatteen Portti museum, Kokkojärvi, herdenkt de helden.

 • In de bossen en natuurparken van Finland staan vaak shelters en grillhutten. Kota of grillkota. Ook te vinden in Hossa Kainuun. Outdoor cooking aan het meer.

  Grillkota - beschermende hutten

  Van buitenaf zien ze er vaak heel sober uit maar eenmaal binnen en voorzien van een open vuur, wat kaarslicht en een geurende maaltijd in de pan zul je in een grillkota een heel erg knusse en gezellige tijd beleven. Vaak is er een ook klein raampje om naar buiten te kunnen spieken.

 • Prachtig mooi Finland. Kainuun Hossa Nationaalpark bezoeken voor kano, mountainbike, fatbike, kajak, hiking, zwemmen en vissen.

  Het finse geluk

  De finse gelukzaligheid ligt hem volgens onze bronnen in de natuur, de schone lucht, het bessen plukken en in de vrijheid. En het is blijkbaar aanstekelijk, zoals je op deze foto ziet. Het hollandse geluk in deze is dat de finnen de bankjes goed hadden vastgeschroefd :)

 • Inclusief / inbegrepen

  • Finnlines veerboot oversteek Travemünde-Helsinki, op basis van 2 personen, 1 personenauto, 2-pers. buitencabine
  • Ontbijt, brunch én superior-dinner aan boord
  • Nachttrein VR Helsinki-Pasila naar Rovaniemi, voor 2 personen in een 'upstairs cabin' met en suite toilet en douche, incl. transport van 1 personenauto
  • 4 nachten in een loghouse appt. bij Luontoretket.
  • eindschoonmaak Luontoretket
  • Hossa kanohuur 1 kano incl. accessoires en uitleg vd route
  • Hossa mountainbike huur incl. uitleg van de route
  • 2 nachten halfpension in wildlife bear center Suomussalmi incl. Ruhtinansalmi sightseeing met gids
  • 1x berensafari met gids in een veilige shelter
  • 1 overnachting in een loghouse met eigen sauna te Himmerki Posio
  • Nachttrein VR Rovaniemi naar Helsinki-Pasila, voor 2 personen in een 'downstairs cabin' met faciliteiten op de gang, incl. transport van 1 personenauto
  • Finnlines veerboot oversteek Helsinki-Travemünde, op basis van 2 personen, 1 personenauto, 2-pers. buitencabine
  • Ontbijt, brunch én superior-dinner aan boord
  • 1 Overnachting in het Travemünde Maritiem Hotel incl. ontbijt
 • Exclusief / niet-inbegrepen

  • Bijdrage aan het VZR Garantiefonds, 1% van de total reissom
  • Reis- en annuleringsverzekering(en)
  • Maaltijden, als niet specifiek vermeld
  • Versnaperingen, (fris-)drank en uitgaven van persoonlijke aard
  • € 25,- reserveringskosten per boeking of per aanpassing van een boeking
  • Brandstof
  • Huurauto indien van toepassing
  • Huur van niet genoemde gereedschappen of attributen
  • Visgereedschap, vissen met gids of boothuur om te gaan vissen is niet inbegrepen.
  • Maaltijden, drankjes of versnaperingen in de VR trein(en)
  • Ter locatie bear-center heeft u halfpension. Mogelijk dat u voor 1 maaltijd zelf dient te zorgen of extra dient te betalen.
  • Ontbijt en/of Restaurant in Himmerki
 • Extra's

  • fooien
  • zakgeld voor persoonlijke uitgaven en aankopen
  • niet vermelde excursies of attracties
  • kosten onvoorzien

Reisvoorwaarden Autorondreis Hossa Finland incl. berensafari

Speciale wensen bestaan niet! Want elke wens is heel normaal.
Vraag ons wat je hartje begeert en wij gaan met je in overleg en voor je aan de slag. Laat het ons weten!

Deze reis is op basis van offerte. Alle informatie over inbegrepen / niet in begrepen vindt je in je persoonlijke offerte die wij maken op basis van je aanvraag en het overleg dat wij met je hebben.

Dankzij ons VZR GARANT keurmerk ga je veilig op reis met Holmstock Travel.
1 van 3