• Noorderlichtreis Fins Lapland met verblijf in een traditionele houten log house cabin.
1 van 4

7 dagen Fins Lapland & 1 dag Rovaniemi

Maximale kans op het Noorderlicht, de Aurora Borealis

Het hangt natuurlijk allemaal af van de omstandigheden die ons de natuur oplegt. De activiteit op de zon, om daar maar direct mee te beginnen, die bepaalt hoe veel kans wij hier op aarde hebben om de Aurora Borealis te zien. De andere meest bepalende factor is het weer boven Fins Lapland. Hoe staat het met het wolkendek. Niemand kan je daar zo ver vooraf al een antwoord op geven. Geluk is derhalve ook een heel belangrijke factor bij de 'jacht op het Noorderlicht'. De laatste factor is je eigen uithoudingsvermogen. Hoeveel avond-uren kun jij besteden aan de zoektocht en hoe goed kun jij met vinden met de locale temperaturen. Het is aan ons en aan onze gidsen om je zo goed mogelijk te ondersteunen.

Vliegreis + huurauto met verblijf in authentieke log cabin

Met deze reis maak je bijzonder veel kans om het Noorderlicht te gaan zien. Ik zal je ook graag vertellen waarom. Ten eerste is de locatie die we gekozen hebben bijzonder geschikt. Dat hebben we zelf aldaar ervaren en van de vele foto's hier op de site is precies hier de oorsprong. Daarbij fotograferen wij gewoon met een mobiele telefoon, uit de hand. Dat kan natuurlijk ook nog veel professioneler.

Zie zelf, een van de foto's hieronder is door ons gemaakt in Saarisalkä, de regio waar u gedurende deze reis gaat verblijven. Optimale kansen dus om zelf dit te gaan beleven zoals u ziet.

 • Noorderlicht boven Nellim, Fins Lapland

 • Rendieren op de weg in winters Finland.

 • Aurora boven Saarisalkä, Fins Lapland

De opbouw & insteek van deze reis

Een verblijf in een log-cabin heeft natuurlijk zijn voor- en nadelen. Wij gaan ervan uit dat u graag zelfstandig dingen onderneemt, graag een stukje rijdt door het landschap. Zelfredzaamheid is een belangrijke factor want u verblijft op een redelijk afgelegen locatie. Hoe minder licht van anderen, hoe beter uw kansen om het Noorderlicht te zien.

1e dag Rovaniemi
Je komt aan op het vliegveld in de avond. Je haalt de huurauto af en daarna wil je niet de nacht inrijden. U komt immers in een heel andere wereld met een heel andere rij-ervaring. De overnachting in Rovaniemi biedt niet alleen veiligheid. Ook is er de volgende ochtend kans om een boodschap te doen & evt. (kort) langs te gaan bij Santa Village. Houdt er rekening mee dat het vroeg weer donker wordt en de rit van 260 KM. al je aandacht gaat eisen.

Aankomen in je Log Cabin
Met een eerste pakket indrukken ga je arriveren bij de Cabin. Het zal reeds donker zijn en orientatie in het donker is een uitdaging. Neem voor alles de tijd en geniet van de avond en eventueel al direct van de sauna.

Het noorderlicht is overal
Wie weet word je al bij het uitstappen op de eerste avond 'ontvangen' door het noorderlicht. Wij hebben al eerder dat geluk mogen hebben. Een zeer speciaal extraatje als dat gebeurt. Kijk goed om je heen!

Beleef de week
Je week begint met een noorderlicht safari met een ervaringsdeskundige, lokale gids. Verder staat je week boordevol met bijzonder leuke activiteiten. Zie het dagprogramma.

Holmstock Travel: Reizen met plezier en thuiskomen met een glimlach !

Authentiek log-house cabin huren in Fins lapland in de winter met zicht op het noorderlicht, de Aurora Borealis. Boek je winter vakantie bij reisbureau Holmtock Travel

Authentiek en sfeervol - LOG CABIN

Deze Log Cabin is voorzien van alle gemakken: Badkamer met toilet, Sauna, Open haard, TV, Wifi, gratis parking, kachel, magnetron, ijskast, haardroger.

Prijs inclusief de onderstaande excursies!

** Prijsindicatie: Vanaf € 2.375,- per persoon op basis van een boeking van twee personen. Prijzen, locaties en opties zijn afhankelijk van de reisperiode en de beschikbaarheid en kunnen daarom afwijken. Alles is op aanvraag. Vraag vrijblijvend een voorstel aan! Zie ook de specifieke voorwaarden voor deze reis.
Zin om te vertrekken ? - boek nu

Deze log house cabin is bijzonder authentiek. Je hebt hem helemaal voor jezelf en je voelt je direct thuis in deze heerlijke omgeving. Gebouwd in een trapper-stijl heb je het gevoel van een knusse jagershut in de diepe bossen maar je rijdt toch echt met je auto tot aan de voordeur. Onderweg heb je de boodschappen gedaan en je vult je ijskast. Grote kans trouwens dat het buiten kouder is dan in die ijskast :)

TIP: Koop als je boodschappen gaat doen ook wat gezellige dingen, kaarsjes en wat lekkers voor de late avond.

Deze locatie ligt op een van de beste plekken om het noorderlicht te zien. Zo ook de dansende Aurora Borealis. Een fenomeen dat wij precies op die plek hebben mogen aanschouwen. Pak je kans! Naar onze mening een van de beste plekken ter wereld om dit te mogen beleven.

Noorderlicht reis Finland met Aurora Borealis safari excursie vanaf Saarisalkä Finland met reisbureau Holmstock Travel

NOORDERLICHT met gids

De eerste avond ga je op Noorderlicht safari met een gids. Uiteraard kan het zo maar zijn dat je het noorderlicht al ziet op de rit naar je Cabin óf op de eerste avond van je verblijf maar wie weet gebeurt dat ook zomaar niet.

Aanmelden

De gids zal je veel kunnen vertellen over het fenomeen Aurora Borealis, hij kent het als de beste. Ook weet hij waarop je moet letten, welke omstandigheden gunstig zijn. Ook kent hij de omgeving bijzonder goed en hij neemt je mee naar de juiste plekken om de Aurora Borealis optimaal te kunnen zien en te kunnen fotograferen.
Noorderlicht fotografie: Je gids zal je helpen en adviseren bij het fotograferen van het noorderlicht. Ook doet hij graag zijn best jou/jullie samen met de Aurora Borealis op de foto te zetten.

Sneewscooter / Snowmobile safari Finland tijdens de Noorderlicht reis in Fins Lapland boek je bij Holmstock Travel reisbureau.

Snowmobile safari

Een waanzinnig fraaie ervaring. Met je Snowmobile op pad door het winterse landschap van Fins Lapland. De machine maakt het landschap toegankelijk en dankzij lokaal ervaren gidsen ga je fantastische landschappen zien.

Siide saami cultuur museum te Inari Fins Lapland - Bezoek dit museum tijdens uw reis Noorderlicht met log cabin dat u boekt bij reisbureau Holmstock Travel

Dagtocht Inari, Nellim

U bezoekt het wereldberoemde plaatsje Inari. niet alleen toeristen vanuit de hele wereld verblijven hier, ook de finse Saami hebben hier hun Parlement én hun cultuurmuseum Siida.

Dankzij de huurauto ben je bijzonder flexibel. Dit is één van de grote verschillen ten opzichte van een 'georganiseerde pakketreis naar een Resort'. Op eigen tempo naar Inari voor wat shopping, boodschappen en een bezoek aan het Siida cultuurmuseum. Aansluitend zou je nog kunnen doorrijden naar Nellim. Die route is wat 'spannender' omdat het terrein wat heuvelachtiger is. Je maakt zelf de inschatting of dat voor jullie een geschikte rit gaat zijn. In Nellim ligt een groot resort alwaar je evt. gebruik kunt maken van het restaurant én langzamerhand wordt het avond dus ook hier is de kans op het Noorderlicht altijd aanwezig.

rendieren safari excursie tijdens de noorderlicht reis log house cabin verblijf met Holmstock Travel reisbureau self drive vanaf Rovaniemi

Rendierslede safari

Je maakt zelf een heerlijk privé ontbijt in je loghouse cabin en de ochtend besteed je vrij. s'Middags ga je op safari met een rendieren slee.

Sledehondentocht met de husky slede of safari excursie in het winterse, finse, Lapland met reisbureau Holmstock Travel

Husky sledetocht

Ervaar de energie van sledehonden. Een 5KM, winterse sledetocht en een hartstikke leuk bezoek aan de husky's is een niet zware maar wel geweldig leuke excursie.

Meet Santa in Rovaniemi - Noorderlicht reis naar Finland - Boek nu.

Santa Village Rovaniemi

Doe het net zoals team Holmstock, hier Linda & husky 'Moscow'. Bezoek de kerstman in Santa Village te Rovaniemi. Het hangt er een beetje vanaf hoe vroeg u s'ochtends vertrekt én hoe goed u door kunt rijden tot Rovaniemi, maar als de tijd het toelaat is dit een goed bereikbare en gezellige afsluiting van uw bezoek aan Finland.

Excursie zijn niet altijd inbegrepen, lees per reis-info en altijd per offerte wat er exact wél en/of niet is ingebrepen bij de reis die jij gaat boeken. Het onderstaande is puur een overzicht van de beschikbare excursies en het aanbod ter plaatse. Het aanbod van excursies per locatie verschilt in soort en uitvoering. hierover informeren wij je uitvoerig in onze offerte. heb je speciale wensen, laat het ons weten. wij denken graag met je mee. De onderstaande excursie prijzen zijn altijd op basis van minimaal 2 deelnemers, prijs per persoon. De onderstaande tarieven hebben betrekking op de locatie Rovaniemi en kunnen op andere locaties afwijken. Wijzigingen voorbehouden, seizoensgebonden veranderingen voorbehouden.

Dagprogramma Noorderlichtreis 'log cabin' Finland

Dag 1 - Vlucht Amsterdam - Rovaniemi

U vliegt van Amsterdam naar Rovaniemi alwaar u omstreeks 21.00u arriveert. Aansluitend haalt u de huurauto op bij de luchthaven en rijdt u naar het dichtbij gelegen Motelli Rovaniemi. Omdat het slechts een relatief kort verblijf is alhier houden we deze locatie omwille van de kosten eenvoudig, vandaar de keuze voor Motelli Rovaniemi. Goed bereikbaar, makkelijk parkeren, privacy én een sauna.

Dag 2 - Rovaniemi - Saariselkä / 260 KM.

Dankzij de huurauto bent u nu mobiel en vrij in al uw bewegingen. U kunt ervoor kiezen om in de ochtend een stukje 'Santa Village' te doen maar blijf niet te lang hangen! U rijdt vandaag 260KM op ijzige en/of besneeuwde wegen. Rustig aan rijden én vooral ook genieten van de omgeving.
TIP: Doe in de ochtend ook een boodschap zodat je bij aankomst je ijskast kunt vullen. Denk daarbij aan Rovaniemi of aan Sodankylä.

Dag 3 - Je Cabin & Noorderlicht excursie met gids

In de ochtend maak je je eigen ontbijt en neem je de tijd om de buurt te verkennen. s'Middags wordt het al snel donker en in de vroege avond ga je op Noorderlicht excursie met een ervaren, locale gids (inclusief)

Dag 4 - Xtra lange Snowmobile safari (6u)

Na een vroeg ontbijt ben je uitgeslapen en fit, klaar voor een extra lange excursie met de snowmobile. (Inclusief) De gids neemt je mee het winterse landschap in en met deze excursie kom je in afgelegen gebieden die door de kortere excursies niet bereikt worden. Maximale kansen om te genieten van arctisch fins Lapland.
Inclusief een soep-lunch & warme drankjes onderweg. Engelstalige gids. Op basis van 2 personen per snowmoblie. 1-persoons gebruik tegen meerprijs.

Dag 5 - Excursie Inari - Siida & Nellim

Met uw huurauto rijdt u naar Inari. Onderweg passeert u het plaatsje Ivalo. Beslist ook een plek om even rond te neuzen. Zowel Ivalo alsook Inari nodigen uit voor shopping en/of voor een kopje koffie. In Inari is er oa. een vrij grote, goed gesorteerde souvenir shop.
Noorderlijk van Inari, net na de oversteek over de rivier Juutuanjoki vindt u het Siida Saami Cultuur Museum. Na een bezoek aan het museum zou je kunnen doorrijden naar het gehucht Nellim. Aldaar is een groot Resort waarbij je evt. gebruik zou kunnen maken van het restaurant. Hier kun je ook het beroemde houten kerkje van Nellim bezoeken.
Op deze afgelegen plek heb je goede kansen op het Noorderlicht maar houdt er rekening mee dat het autorijden hier extra aandacht vereist en dat de route naar Nellim niet al te gemakkelijk is. Houdt er ook rekening mee dat je nog helemaal terug moet naar je cabin. Mogelijk ben je erg laat pas 'terug' als je ervoor kiest om ook naar Nellim doorrijdt.

Dag 6 - Safari met de Rendieren slede

Misschien wel fijn om wat te mogen uitslapen en de dag rustig te beginnen na de lange dag van gisteren. Vanmiddag geniet je van een gezellige excursie. De gids neemt je mee naar een rendieren farm en vanaf die farm ga je op safari met de rendieren slede.

Dag 7 - Meet the Husky's

De gids neemt je vandaag mee naar een nabij gelegen husky farm. Leuk om met die vrolijke snuiters te keuvelen en wat kennis over het mushing op te snuiven. Je gaat mee op een 5KM sledehondenrit om even te ervaren hoe het is om met een team husky's door de sneeuw te glijden.

Dag 8 - Saariselkä - Rovaniemi / 260 KM

Je staat zo vroeg mogelijk op om de rit naar Rovaniemi zo relaxed mogelijk te kunnen doen. Als de tijd het bij aankomst in Rovaniemi toelaat zou je nog een kort bezoekje aan de Santa Village kunnen doen. Je levert de huurauto in op het vliegveld en vliegt naar Amsterdam met een dik pak indrukken. We hopen dat alles naar wens was want ons motto is en blijft: Thuiskomen met een glimlach.

Noorderlicht reis Finland Lapland boeken. Rovaniemi, Saariselkä, Ivalo, Inari, Nellim. Fly-drive

Interactief: Route & Locaties

Volg de locatiestippen, klik ze aan en zie daardoor ook de route die je gaat rijden. Geen lijntje op een kaartje. Hier kun je actief in- en uitzoomen.

KLIK HIER om de kaart te openen

 • Steek de Arctic Circle over op de locatie van Santa Village Rovaniemi in Finland tijdens onze Noorderlicht reis.

  Steek de Arctic Circle over

  De magische Arctic Circlce oversteken op de locatie van Santa Village in het finse Rovaniemi. Ook een onderdeel van de Noorderlicht reis die u maakt met Holmstock Travel. In Santa Village kunt u ook er bijzondere aandacht aan besteden en er extra van genieten.

 • Rendiervlees, Rendier, Rendier souveniers, Rendier snacks - Het rendier is in Fins Lapland voor van alles te gebruiken.

  Rendier als snack

  Je kent het misschien als Jerky Beef, de snack van gedroogd, vaak gerookt, vlees. In Scandinavië kun je gedroogd rendiervlees als snack heerlijk meenemen op een excursie. Bij de winterse kou is een hartig hapje vaak erg welkom. Probeer ook ergens een heerlijk steak of een 'gryt'.

 • Vakantie Finland Rovaniemi Santa Village Christmas Winter Noorderlichtreis met Holmstock Travel

  Meeting Santa - Yes we did :)

  Santa Village Rovaniemi. Het is er verschrikkelijk leuk. Je gaat er helemaal in op. Kerst, kerst en nog eens kerst. Santa Claus en de elfjes, de rendieren en hun slee, sneeuw en als het ook maar eventjes meezit Noorderlicht aan de hemel. Hoe romantisch kun je het verzinnen?!

 • Inclusief / inbegrepen

  • Vlucht Amsterdam-Rovaniemi, gunstigste tarief, excl. ruimbagage, excl. €29,95 boekingskosten per boeking.
  • Luchthavenbelasting en tax
  • Verblijf in de genoemde hotel accommodatie(s) inclusief ontbijt
  • 1 nacht in Chalet Motelli Rovaniemi incl. eigen keuken, badkamer, airco, flatscreen tv, terrasje, koffiezetter en sauna, 2 losse bedden plus een sofa-bed.
  • Huurauto model VW Polo of vergelijkbaar
  • 6 nachten in een log-cabin in Lapland met twee slaapkamers en een slaaploft, ijskast, kachel, magnetron, haardroger, gratis WIFI, gratis parkeren, electrische sauna, douche, open haard of houtkachel, tv en toilet.
  • Aurora Borealis tour met gids
  • Hele dag snowmobile adventure
  • Husky experience tourtocht 10KM incl. lunch
  • Rendier Aurora Safari, 15KM
  • Vlucht Rovaniemi-Amsterdam, gunstigste tarief, excl. ruimbagage, excl. €29,95 boekingskosten per boeking.
 • Exclusief / niet-inbegrepen

  • Bijdrage aan het VZR Garantiefonds, 1% van de total reissom
  • Reis- en annuleringsverzekering(en)
  • Maaltijden, als niet specifiek vermeld
  • Versnaperingen, (fris-)drank en uitgaven van persoonlijke aard
  • € 25,- reserveringskosten per boeking of per aanpassing van een boeking
  • Borgbetaling voor de huurauto
  • Brandstof voor de huurauto
  • Entreekosten bij museum Siida en/of andere musea of bezoeksattracties

 • Extra's

  • fooien
  • zakgeld voor persoonlijke uitgaven en aankopen
  • niet vermelde excursies of attracties

Reisvoorwaarden Noorderlichtreis 'Log Cabin'

Tot slot:

Speciale wensen bestaan niet! Want elke wens is heel normaal.
Vraag ons wat je hartje begeert en wij gaan met je in overleg en voor je aan de slag. Laat het ons weten!

1 van 3