Elanden spotten in Zweden:
Super leuk om te doen!

Holmstock Travel is als reisbureau en reisorganisatie vaak in Zweden onderweg. Aldaar komen we heel vaak elanden in de natuur tegen. We gaan vaak zelf elanden spotten en nemen ook onze klanten mee op dit soort leuke avonturen.

Waar kun je elanden spotten in Zweden?

Zuid-Zweden is al direct een prima plek om elanden te spotten. Regio's zoals de regio net noordelijk van Skåne, de regio Småland en het gebied rondom Värmland zijn bijzonder geschikt om deze majestueuze dieren in hun natuurlijke habitat te observeren. Aldaar is er veel wild in de bossen en de kans om elanden te zien is groot.

De beste tijd om elanden te spotten in Zweden

Elanden zijn vaak actief tijdens de schemering, zowel 's ochtends vroeg als 's avonds laat. Dit zijn de ideale momenten om op zoek te gaan naar elanden. In de zomermaanden, wanneer de dagen langer zijn, kun je ze zelfs midden in de nacht tegenkomen.

Tips voor het spotten van elanden

Fotograferen van elanden is vaak snel gedaan met de telefoon, wat ook onze eigen voorkeur heeft. Beter gaat het natuurlijk met een echte fotocamera met telelens, vooral onder slechte lichtomstandigheden bij schemering. Omdat elanden vaak in de schemering actief zijn, is het handig om een statief en een camera met een goede ISO-prestatie te gebruiken.

Elanden kijken vergt geduld. Zoals bij elk wild spotten, moet je stil zijn en wachten. Soms kan het uren duren voordat je een eland ziet, maar de opwinding van het onverwachte maakt het allemaal de moeite waard.

Eland waarschuwing langs de weg. Niet overal staan hekwerken. Het verkeer dient altijd rekening te houden met de aanwezigheid van wild, in het speciaal Elanden. Wees altijd voorzichtig. Tip van Holmstock Travel Reisbureau voor Scandinavie reizen met de focus op Zweden en Finland.

Onze ervaring met elanden

Onze eigen ervaring met elanden is heel divers. We hebben alle regio's van Zweden al bereisd en op diverse plekken elanden ontmoet. Soms in alle rust kunnen kijken en genieten, soms 'in een flits', soms met de schrik in de ogen in het verkeer en hier-en-daar in een elanden park.

Meer informatie & onze elanden top10

Een vakantie Zweden is niet compleet zonder 'jouw' eland

Elanden spotten tours en gidsen in Zweden

Bij Holmstock Travel bieden we diverse elanden spotten tours aan. Tijdens deze tours kun je genieten van de natuur en de kans om deze indrukwekkende dieren te zien. We nemen je mee naar de beste plekken en geven tips om je kansen te vergroten.

Elanden in het verkeer

Elanden in het verkeer zijn niet alleen gevaarlijk maar ook vaak verrassend. Met een beetje geluk zie je van alles. Zelf hebben we al een fraai elanden gezin gezien in het noorden van Zweden, wat een magisch leuke ervaring was. Het is belangrijk om voorzichtig te rijden, vooral tijdens de schemering en 's nachts.

Elanden parken top 10

Op onze website hebben we een top 10 van elandenparken in Zweden die wellicht interessant kan zijn voor onze bezoekers. Zie hier onze elandenparken top 10

Verschillen tussen elanden in Zuid en Noord Zweden

De elanden in Zuid-Zweden zijn vaak gewend aan menselijke aanwezigheid en kunnen daardoor makkelijker te spotten zijn. In het noorden van Zweden zijn elanden meestal groter en minder gewend aan mensen, wat het spotten uitdagender maar ook spannender maakt.

Elanden in stedelijke gebieden

Elanden duiken soms op in tuinen, voortuinen, industrieterreinen en zelfs in het centrum van steden. Dit biedt vaak leuke fotomomentjes, maar kan ook tot gevaarlijke situaties in het verkeer leiden. Het is belangrijk om altijd voorzichtig te zijn en voldoende afstand te houden.

Dierenbescherming en natuurbehoud

Dierenbescherming en natuurbehoud zijn essentieel in Zweden om de elandenpopulatie gezond te houden. Er zijn diverse initiatieven en organisaties die zich inzetten voor het behoud van deze prachtige dieren en hun leefomgeving.

Holmstock Travel: Reizen met plezier en thuiskomen met een glimlach !

Uw reisbureau - vraag advies

De reisvoorstellen op deze website zijn bedoeld als begin van gesprek. Uiteraard kunt u een voorgestelde reis precies zoals omschreven ook boeken, afhankelijk van de beschikbaarheid uiteraard. Wij zullen graag met u in overleg gaan om een reis zo samen te stellen dat u optimaal kunt genieten en er maximaal rekening gehouden kan worden met uw wensen.

De reizen zijn te boeken als self-drive, fly-drive van af twee personen óf als groepsreis met een minibus tot maximaal 8 personen.

Stel hier uw vragen