De Stripe climate CO2 badge

Wat het betekent en waarom het belangrijk is:

CO2 reductie in de reiswereld - Reisbureau Holmstock Travel streeft naar een gezonder en beter milieu en draagt bij aan het CO2 initiatief van Stripe.

Climate Badge

De Stripe Climate CO2 Badge is een blijk van inzet voor de strijd tegen klimaatverandering. Deze badge toont aan dat een bedrijf actief bijdraagt aan projecten die gericht zijn op het verminderen van de uitstoot van koolstofdioxide (CO2). Stripe, een toonaangevend technologiebedrijf dat betalingsverwerkingssoftware levert, heeft dit initiatief gelanceerd om bedrijven te helpen hun ecologische voetafdruk te verkleinen en duurzame bedrijfspraktijken te bevorderen. Door deel te nemen aan Stripe Climate, committeert een bedrijf zich eraan om een percentage van hun omzet te doneren aan geavanceerde projecten die CO2 uit de atmosfeer verwijderen of reduceren.

Climate Badge

Bij Holmstock Travel zijn we trots om de Stripe Climate CO2 Badge te dragen. Dit symbool staat voor onze toewijding aan milieuvriendelijke reiservaringen. We geloven dat het onze verantwoordelijkheid is om een positieve bijdrage te leveren aan de planeet en onze klanten aan te moedigen hetzelfde te doen. Door bewust te kiezen voor duurzame reisopties, dragen we bij aan een betere toekomst.

 • Aandacht voor CO2

  Waarom CO2 Onze Aandacht Vereist

  Koolstofdioxide (CO2) is een van de belangrijkste broeikasgassen die bijdragen aan klimaatverandering. De toename van CO2 in de atmosfeer, voornamelijk veroorzaakt door menselijke activiteiten zoals de verbranding van fossiele brandstoffen, ontbossing en industriële processen, leidt tot een verhoogde opname van warmte door de aarde. Dit fenomeen, bekend als het broeikaseffect, resulteert in stijgende temperaturen, zeespiegelstijging en extreme weersomstandigheden.

  Klimaatverandering heeft verstrekkende gevolgen voor ecosystemen, biodiversiteit en de menselijke samenleving. Het smelten van poolkappen, het verdwijnen van leefgebieden en de toename van natuurrampen zijn slechts enkele van de vele effecten die we wereldwijd zien. Het is daarom cruciaal dat we onze aandacht richten op het verminderen van CO2-uitstoot om de opwarming van de aarde te beperken en de negatieve gevolgen te mitigeren.

 • Reductie

  De belang van CO2 reductie voor de mens

  Voor de mensheid is de reductie van CO2 van vitaal belang. Klimaatverandering bedreigt niet alleen onze natuurlijke omgeving, maar ook onze voedselzekerheid, waterbronnen, gezondheid en economische stabiliteit. Extreme weersomstandigheden, zoals droogtes, overstromingen en hittegolven, hebben directe en indirecte effecten op de landbouwproductie en de beschikbaarheid van schoon water. Dit kan leiden tot voedseltekorten, prijsstijgingen en verhoogde gezondheidsrisico's.

  Daarnaast verhoogt klimaatverandering het risico op ziekten en aandoeningen die verband houden met temperatuurveranderingen en luchtkwaliteit. Kwetsbare bevolkingsgroepen, zoals ouderen en kinderen, zijn bijzonder gevoelig voor deze veranderingen. Het nemen van maatregelen om CO2-uitstoot te verminderen is daarom essentieel om de levenskwaliteit en gezondheid van de mensheid te waarborgen.

 • Reisbranche en milieu

  De reisbranche en CO2 reductie

  De reisindustrie speelt een belangrijke rol in de mondiale CO2-uitstoot. Van vliegreizen en autoverhuur tot hotelovernachtingen en cruises, reizen kan een aanzienlijke ecologische voetafdruk achterlaten. Het is daarom van groot belang dat de reisbranche aandacht besteedt aan duurzame praktijken en maatregelen neemt om de uitstoot te verminderen.

  Duurzaam toerisme is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor lokale gemeenschappen en economieën. Door te kiezen voor milieuvriendelijke opties zoals eco-vriendelijke accommodaties, duurzame vervoersmiddelen en verantwoordelijke toeristische activiteiten, kunnen reizigers bijdragen aan de bescherming van natuurlijke hulpbronnen en het behoud van biodiversiteit. Bij Holmstock Travel streven we ernaar om onze klanten te informeren en te inspireren om bewuste keuzes te maken die zowel hun reiservaring verrijken als de impact op de planeet verminderen.

Beren Spotten in Finland - Boek je Beren Safari bij reisbureau Holmstock Travel - Als self-drive, fly-drive of als groepsreis. Boek nu

Beren spotten

Natuurbescherming van de bruine beren in Finland

De bruine beer is een van de meest iconische dieren van Finland en speelt een belangrijke rol in het lokale ecosysteem. Om deze majestueuze dieren te beschermen en hun leefgebied te behouden, werken we nauw samen met natuurbeschermingsorganisaties en autoriteiten aan beide zijden van de Fins-Russische grens. Door internationale samenwerking kunnen we effectieve beschermingsstrategieën implementeren en de populatie van de bruine beren monitoren.

Onze inspanningen omvatten onder meer het creëren van beschermde gebieden, het bevorderen van duurzaam landbeheer en het educeren van lokale gemeenschappen over het belang van natuurbescherming. Dit stelt ons in staat om beren spotten tours op een verantwoorde manier aan te bieden, waarbij het welzijn van de dieren en de integriteit van hun leefgebied voorop staan. Bezoekers krijgen de kans om deze prachtige dieren in hun natuurlijke omgeving te zien, terwijl ze leren over de noodzaak van natuurbescherming en duurzame praktijken.

Beren Spotten - reis aanvragen

Onze Toewijding

1% van onze Stripe ontvangsten voor Natuurbescherming

Bij Holmstock Travel zijn we vastbesloten om een positieve impact te maken. Daarom doneren we 1% van onze omzet aan natuurbeschermingsinitiatieven, met een specifieke focus op de bescherming van de bruine beren in Finland. Door deze donatie ondersteunen we projecten die gericht zijn op het behoud van biodiversiteit, het herstel van ecosystemen en de strijd tegen klimaatverandering.

CO2 compensatie - dat doen we samen!

Bij Holmstock Travel zijn we vastbesloten om een positieve impact te maken. Daarom doneren we 1% van onze omzet aan natuurbeschermingsinitiatieven, met een specifieke focus op de bescherming van de bruine beren in Finland. Door deze donatie ondersteunen we projecten die gericht zijn op het behoud van biodiversiteit, het herstel van ecosystemen en de strijd tegen klimaatverandering. Het Stripe Climate Label is één van die inspanningen waarmee we inzetten op een beter en gezonder milieu voor mens en dier.

We geloven dat iedere bijdrage, hoe klein ook, een verschil kan maken. Door te kiezen voor Holmstock Travel, draag je direct bij aan deze belangrijke inspanningen. Samen kunnen we een duurzame toekomst creëren waarin zowel mensen als wilde dieren kunnen gedijen. Boek vandaag nog je reis met ons en maak deel uit van onze missie om de aarde te beschermen.

Holiday Dreams Pillow van Holmstock Travel

GRATIS: Holiday Dreams Pillow

Boek nu je reis bij HOLMSTOCK TRAVEL en ontvang het gratis Holiday Dreams Pillow zodat je alvast vooruit kunt dromen over je aanstaande vakantiereis en uitgeslapen kunt vertrekken.

lees meer..