• Warschau Centrum bezoeken tijdens de Kastelen rondreis Baltische Staten met reisbureau Holmstock Travel
 • Culinair genieten van traditionele streekgerechten in de Baltische Staten onderweg met reisbureau Holmstock Travel op de Kastelen rondreis Baltische Staten. Polen, Lithouwen, Letland, Estland langs Kaliningrad en Wit-Rusland reist u door de Suwalki passage. Het smalle stukje dat Polen met Lithouwen verbindt.
 • Elanden spotten in de Baltische Staten zoals hier in Polen dicht bij de grens met Lithouwen. Reis mee met Holmstock Travel
 • Door de Suwalit passage van Polen naar Lithouwen tijdens de Kastelen Rondreis Baltische Staten.

Kastelen rondreis Baltische Staten

Via Duitsland, door de Baltische Staten tot Helsinki, Finland

Helemaal nieuw in ons assortiment, de kastelen rondreis door de Baltische Staten. Heel selectief hebben we de verblijfslocaties uitgezocht en het is een echt geweldig fraaie reis geworden. Je verblijft in echt bijzondere, historisch waardevolle locaties. 

6 historische locaties die je met open armen ontvangen

Je arriveert steeds weer in een heel bijzondere 'eigen' wereld. Je ademt, voelt en proeft de sfeer die er sinds de middeleeuwen zich heeft ontwikkeld.
Kers op de taart: Je verblijft in de prachtige steden Warschau, Riga, Tallinn & Helsinki.

** Prijsindicatie
: Vanaf € 1.900,- per persoon op basis van een boeking van twee personen. Prijzen, locaties en opties zijn afhankelijk van de reisperiode en de beschikbaarheid en kunnen daarom afwijken. Alles is op aanvraag. Vraag vrijblijvend een voorstel aan! Zie ook de specifieke voorwaarden voor deze reis.

 • Duitsland, Burg Trendelburg

 • Kastelen rondreis Baltische Staten, Holmstock Travel - Kasteel Czocha te Polen

  Polen, Kasteel Czocha

 • Kastelen Rondreis Baltische Staten - Holmstock Travel - Kasteel Pultusk Polen

  Polen, Kasteel Pultusk

 • Kastelen rondreis Baltische Staten - Monte Pacis 4 sterren - Holmstock Travel

  Litauen, Monte Pacis (4 sterren)

 • Kastelen Rondreis Baltische Staten - Grand Palace Riga Hotel - Holmstock Travel

  Letland Riga, The Grand Palace (5 sterren)

 • Estland, Tallin, surprise appt.

Een echte ontdekkingsreis, ga met ons mee!

12 dagen: met eigen vervoer of huurauto.
Vertek: Dagelijks, in overleg
Ook beschikbaar als groepsreis vanaf 4 personen

Doel van deze reis: Het voornaamste doel van deze reis is om U te laten genieten van luxe, van cultuur en van historie. U te laten kennismaken met de prachtige en bijzondere locaties, met de historie van deze locaties en van de culinaire heerlijkheden die aldaar worden aangeboden. Soms heel rustig gelegen op een landelijke plek, soms heerlijk ondergedompeld in het bruisende leven van zijn eigen omgeving. Ook leert u onderweg de landen van de Baltische Staten kennen. Neem hier en daar gewoon eens een zij-weggetje, doe dorpjes en stadjes aan om eens rond te snuffelen. Zo beleef je ergens een dorpswinkeltje of een terrasje voor een kleine versnapering. Geniet van de lokale, vaak eenvoudige maar wel heerlijke huismanskost die u onderweg gaat tegenkomen. Met groot contrast naar de locatie van verblijf alwaar u zich in luxe en weelde kunt dompelen.

Betaalbaar genieten!
Ten opzichte van landen zoals Zweden en Finland zijn Duitsland en de Baltische Staten veel gunstiger. Zowel de kosten van het verblijf als ook de kosten van de culinaire heerlijkheden zijn veel aantrekkelijker. Dit zal u wellicht niet verbazen maar gezien de aard van deze reis is het wellicht goed om te benoemen. U hoeft zelf geen kasteelheer te zijn om deze tour te kunnen rijden en om er optimaal van te kunnen genieten. Ook is er veelal in de nabijheid een aanvullend alternatief te vinden om ‘uit te eten’.
Op de eerste kasteel-locatie bieden wij je een 3-gangen menu inclusief aan bij de eerste overnachting. Heerlijk toch! Verder geniet je van de vrijheid om alles zelf vooraf of ter plekke zelf te bepalen. Maak ook gebruik van de extra opties die elke locatie te bieden heeft. Denk daarbij aan sauna, massage, relax-dagen, verhuur etc. Sommige locaties hebben unieke kwaliteiten als het gaat om wijn, culinaire gerechten of wellness.

Schrijf je nu in.

Dagprogramma: Zie onderaan deze pagina.

Prijsindicatie: Vanaf € 1.900,00 p. persoon. Prijzen, locaties en opties zijn afhankelijk van de reisperiode en de beschikbaarheid en kunnen daarom afwijken. Alles is op aanvraag. Vraag vrijblijvend een voorstel aan! Zie ook de specifieke voorwaarden voor deze reis

.

Niet zelf rijden?
Wij bieden deze reis ook aan als groepsreis, we starten vanaf 4 personen.
(max. 8 personen waarbij je evt. zelf de groep volledig aandraagt). Inschrijven vanaf 1 persoon is mogelijk.
Je kunt evt. deze reis boeken puur en alleen voor je eigen gezin of voor je club, bedrijf of noem maar op. Als je maar tussen de 4 en 8 personen telt. (Meer personen in overleg mogelijk)
Als groep heb je alle privacy met de luxe van een chauffeur / gids.
Vraag de groepsreis offerte aan.

Speciale wensen bestaan niet! Want elke wens is heel normaal.
Vraag ons wat je hartje begeert en wij gaan met je in overleg en voor je aan de slag. Laat het ons weten!

Holmstock Travel: Reizen met plezier en thuiskomen met een glimlach !

Trendelburg - Slapen bij Rapunzel

Volgens de gebroeders Grimm leefde in de toren van dit kasteel de schone Rapunzel die haar goudblonde haren langs de toren liet zakken om haar prins de kans te geven haar kamer boven in de toren te bereiken.

De burgt, een vesting die reeds voor het jaar 1300 gebouwd werd en die in de 15e tot 17e eeuw zich ontwikkelde tot de vorm die tot op heden bewaard is gebleven kent een rijke historie. Ze heet niet voor niets 'Die sagenhafte Märchenburg'.

Zin om te vertrekken ? - boek nu

Kasteel Czocha in Polen

Czocha. Op de grens van Bohemen

Vanaf het jaar 1241 als een houten bolwerk neergezet werd er aan dit kasteel sinds 1329 in steen gebouwd.

Gelegen op de oude grens van Bohemen kent dit kasteel een heldhaftig verleden. Uitgebrand, geplunderd en weder opgebouwd door talrijke eigenaren. Ervaar de details tijdens een rondleiding.

Het restaurant biedt keuze uit diverse streekgerechten. Gut bürgerliche Küche. Naast de standaard kamers zijn er ook diverse thema-kamers. Noem het gedateerd 'met een eigen charme'.

aanmelden - offerte aanvragen

Dagprogramma

Dag 1 - van thuis naar Burg Trendelburg (D). +/- 380 KM.

Op eigen gelegenheid reis je met je eigen auto naar het Märchenschloß Burg Hotel Trendelburg (D). Omdat we vooral door Duitsland reizen vandaag, misstaat het niet om een duits gezegde aan te halen: Die Reise ist das Ziel. Met andere woorden: Je vakantie begint zodra je de voordeur uitloopt. Geniet van elk moment onderweg. Zorg dat je ruim voor 18:00u arriveert. Er wacht immers een 3-gangen menu op je in dit fraaie kasteel.

Dag 2. Trendelburg (D) / Czocha (P) / 500 KM

Je kunt natuurlijk in overleg altijd ervoor kiezen om een extra dag en nacht op locatie te blijven maar in ons voorbeeld gaan we er nu van uit dat je de tweede dag doorreist naar Kasteel Czocha in Polen.
Het begin van de rit gaat een stuk over duitse 'Landstraße'. Heerlijk de dag beginnen met wat landschap.
Houdt er wel rekening mee dat je vandaag 500KM gaat rijden. Je passeert de fraaie Steden Halle, Leipzig en Dresden. Ons advies is het om deze steden links te laten liggen en bij de Poolse grens het plaatsje Görlitz aan te doen voor een pauze en een kleine boodschap.

Vanuit Görlitz pakt je navigatie de weg dan weer op naar het landelijk gelegen kasteel Czocha.

Dag 3. Czocha - Warschau - Pultusk / 605 KM

Hopelijk ben je vroeg uit je veren om nog even rond te neuzen op kasteel Czocha en om te genieten van het ontbijt dat voor je klaar staat (inclusief).
Na een kort stukje landweg sluit je aan op de poolse snelweg en vervolg te de route naar het kasteel van Pultusk.
TIP:
Pultusk ligt slechts één uurtje achter Warschau. Het is goed te doen om met de auto het centrum van Warschau in te rijden en met wat geduld vind je ook nog een redelijke parkeerplek. Het centrum van Warschau is heel erg de moeite waard.
In het grote kasteel Pultusk wacht een Superior Room op je. Zelf hadden wij hier nog wel een beetje een sovjet-achtig sfeer-gevoel. Zie ook de expositie achter in de tuin van het kasteel.

Dag 4. Pultusk (P) - Monte Pacis (Lit) / 355 KM

Een bijzondere dag vandaag met een wel zeer bijzondere bestemming.
Je steekt de grens naar Litouwen over. Dat doe je richting Kaunas over de E67. Hier is Europa nog maar heel smal. Je passeert het gebied tussen de Russische enclave Kaliningrad en Wit-Rusland.

Monte Pacis is geen kasteel maar een klooster in 17e eeuwse barok stijl. Monte Pacis is het éérste hotel in het balticum dat werd opgenomen in de prestigieuze federatie 'European Heritage Hotels' en heeft 4 sterren.
..geniet ervan!

Dag 5. Monte Pacis (Lit) - Riga (Let) / 270 KM.

Na een prachtig mooi en goed ontbijt (inclusief) vertrek je richtig Letland.
Riga wacht op je en het The Grand Palace Hotel staat al klaar om je twee nachten te laten genieten van de uitstekende service.
Je verblijft midden in de 'Old Town' in een pand uit het jaar 1877.
Je voelt je speciaal, als gast in dit 5-star-Superior hotel / World Travel Awards winnaar. The Grand Palace is het enigste hotel in Letland dat lid is van 'The Leading Hotels of the World'.
Welkom in Riga. Je hebt twee dagen om van deze prachtige stad te genieten.

Dag 6. Riga / 0 KM

Je tweede dag in Riga én in het The Grand Palace Hotel.
Uiteraard kun je de stad verder bezichtigen maar je zou er ook voor kunnen kiezen om het paleis 'Rundale' te bezoeken. Zeg maar het Versaille van de Letland.
Dit kun je doen op eigen gelegenheid en met eigen vervoer óf je boekt dit als een van de sightseeing tours via het hotel.
Aansluitend nog heerlijk een avondje Riga.

Dag 7. Riga (Let)- Tallinn (Est) / 310 KM.

Een heerlijke route langs de kust brengt je naar Tallinn in Estland.
Ook hier verblijft je in hartje centrum op een bijzonder leuke plek. Geen kasteel, maar een verassend leuke plek die we geheim houden totdat je er bent. Een echte verrassing!
Je kunt op deze locatie zelf voor je ontbijt en voor je warme maaltijden zorgen óf je wandelt het centrum in en geniet van de vele leuke gelegenheden ter plaatse. Tallinn heeft veel te bieden.

Je blijft twee dagen in Tallinn zodat je ook ruim de tijd hebt om veel te zien.

Dag 8. Tallinn / 0 KM

Je wordt wakker in je bijzondere verblijf en geniet van het uitzicht.
Klaar voor Tallinn dag 2 !?
Heel erg voor de hand liggend is de 'Old Town' maar ook het bijzonder fraaie Lennusadam maritiem museum is een fantastische attractie.
Uiteraard krijg je bij boeking nog veel meer tips van ons!

Dag 9. Tallinn (Est) - Helsinki (Fin) / 2,5u varen + 35 KM

Let vandaag even goed op de tijd, je hebt immers een afspraak om stipt 11:00u.

Vandaag steek je in zee, direct vanaf de haven in Tallinn voor de overtocht naar Helsinki Finland.
Je ferry vertrekt om 12:00u - je dient om uiterlijk 11:00 in te checken in de haven.
Tussen 12:00 en 14:14u ben je op zee. Heerlijk even uitwaaien en genieten van de zeelucht. In slechts twee uurtjes zit je vrolijk in Finland.
In Helsinki verblijf je in het fraaie en gezellige Solo Sokos hotel. Handig want je bent dan vrij snel ook in de stad om die vandaag en vanavond te bezichtigen.

Dag 10. Helsinki (Fin) - Travemünde (D) / 29u varen + 5 KM

Vandaag verlaat je Helsinki en scheep je in om de overtocht te maken naar Travemünde (D).
Je scheept in uiterlijk om 14:00u omdat je ferry om 15:00u vertrekt.

De volgende dag arriveer je in Travemünde om 21:00u en zet je weer voet op het Europese Continent. Ter voorbereiding op je rit naar huis slaap je vannacht in het Maritim Strandhotel Travemünde.

Aan boord kun je gebruik maken van de sauna en staat er een panorama restaurant gereed voor het diner aan boord (niet inbegrepen)
TIP:
Omdat het een wat langere overtocht betreft zou je kunnen kiezen voor een upgrade naar een ruimere kabine (meerprijs). In eerste instantie bieden wij altijd de goedkoopste optie aan (binnenhut).

Dag 11 - Met de ferry naar Travemünde / 8 KM.

Voor de volledigheid nemen wij deze dag mee op in je reis. Wij vinden veiligheid een belangrijk aspect en om die reden hebben wij ervoor gekozen je ook voor de nacht in Travemünde een hotelovernachting aan te bieden. Je wil immers niet om 21:00u de nacht inrijden.

Dag 12 - Travemünde - naar huis

Heerlijk uitgeslapen en na een goed ontbijt strek je heerlijk je benen op het duitse strand met kijk op de Trave alwaar je de passerende scheepvaart prachtig mooi kunt bewonderen.
Aansluitend ga je goed uitgerust en voorbereid op pad en kom je op een nette tijd thuis aan.

Autorondreis - Romantische Vakantie - Kastelen rondreis Baltische Staten - Duitsland, Warschau Polen, Litouwen, Riga Letland, Tallin Estland, Helsinki Finland

Interactief: Route & Locaties

Volg de locatiestippen, klik ze aan en zie daardoor ook de route die je gaat rijden. Geen lijntje op een kaartje. Hier kun je actief in- en uitzoomen.

KLIK HIER om de kaart te openen

 • Kasteel Pultusky in hartje Polen dicht bij Warschau. Overnachting en restaurant tijdens de Kastelen rondreis Baltische Staten met Holmstock Travel. Self-drive of groepsreis.

  Het kasteel van Pultusk

  In het kleine stadje van Pultusk ligt een fraai, hoog gelegen kasteel met bijzonder veel ruimte. Napoleon Bonaparte verbleef hier 1806 en 1812. De bouw vd Arc de Triomphe in Parijs begon in 1806. Pultusk staat vermeld op de oostelijke zuil.

 • Bezoek het oude centrum van Warschau als city-trip tijdens de kastelen rondreis door de Baltische Staten met reisbureau Holmstock Travel. Self-drive of groepsreis.

  Warschau - Het Parijs van het Oosten

  Het historische centrum van Warschau staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Vanwege zijn architectuur en zijn diversiteit wordt Warschau in de Volksmond het Parijs van het Oosten genoemd. Je overnacht in Pultusk, 70KM.

 • Hemels slapen in Monte Pacis

  De berg van de vrede, (Latijn: Monte Pacis). Hier slaapt u als in de wolken. De getoonde kamer met hemelbed is een upgrade, maar gaat u ervan uit dat deze locatie er een is van perfecte kwaliteit. Zo ook het uitstekende restaurant en de wijnkelder.

 • The Grand Palace Hotel Riga - Kastelen rondreis Baltische Staten met Holmstock Travel - Een reis boeken doe je hier.

  The Grand Palace Hotel - Riga

  Als er één hotel in het Balticum wel een kasteel is, dan is het wel het Grand Palace in Riga. Je wordt ontvangen als een koning en koningin 'so to speak' en de kwaliteit van de service is spreekwoordelijk.

 • Riga, Bastejkalna Park met het Pilsetas kanaal - Baltische Kastelen rondreis met Holmstock Travel

  Prachtig Riga - Bastejkalna Park

  Riga is zo mooi. Je wordt spontaan verliefd op deze oh zo fraaie stad. Wij hadden prachtig mooi weer en konden bijzonder goed genieten van Bastejkalna Park. Je verblijft twee heerlijke dagen in Riga.

 • Kastelen Rondreis Baltische staten, slapen in Tallinn Estland. Holmstock Travel

  Romantisch samen koken in Tallinn

  Gaat u in Tallinn uit eten of kiest u ervoor om eens samen gezellig en romantisch zelf te koken in ons surprise appartement in hartje Tallinn. Tip vd sluier:
  Ook hier kunt u hoog vd toren blazen :)

 • Letland, Riga, Gerookte kaas, culinair reizen op de Kastelen Rondreis Baltische Staten met reisbureau Holmstock Travel

  Gerookte kaas, folklore gerechten

  Onderweg pikken we altijd de 'kleine dingen van het leven' mee. Zie hier een prachtig afgewerkt gerookt kaasje uit Letland, gekocht dicht bij Riga. Tip: Shop vooral ook in kleine lokale winkeltjes.

 • Tallinn - Estland - Baltische Staten kastelen rondreis - Reisbureau Holmstock Travel neemt u mee op reis.

  Welkom in Tallinn

  Na Warschau en Riga je 3e bezoek aan een plaats die op Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. Welkom in Taani-linna (danish castle). Het oude centrum is een vd best bewaarde middeleeuwse steden.

 • Tallinn - Helsinki ferry van slechts 2,5u. Reis met Holmstock Travel de Kastelen rondreis Baltsiche staten.

  Tallinn naar Helsinki met de ferry

  Noordwaarts met de ferry naar Finland. In slechts 2,5u arriveert u in de haven van Helsinki. Maart 2023 is er in de Baltic Sea nog een walvis gespot. Dus als je al bij mooi weer op dek staat ... het zal toch niet?

 • Helsinki Hotel Sokos Solo - Finland. Rondreis Baltische Staten met reisbureau Holmstock Travel. Boek nu uw reis.

  The Helsinki Spirit Design Hotel

  Volledig gerenoveerd in 2022 en trots op zijn GREEN KEY ECO LABEL het Solo Sokos Hotel zet in op duurzaamheid en een zo klein mogelijke Carbon Footprint.

 • Helsinki Finland, Uspenski Kathedraal met Linda van Holmstock Travel tijdens de rondreis Baltische Staten studiereis

  Helsinki - spectaculaire architectuur

  Hier staan we bij Uspenski, Europa's grootste russisch-orthodoxe kerk. Helsinki is een mix van Jugendstil, Art-Nouveau en Modernisme. Levendig en fins laid-back.

 • Hotel Maritim Travemünde Duitsland - Ferry Helsinki Finland - Rondreis Baltische Staten met reisbureau Holmstock Travel

  Travemünde - Hotel Maritim

  Spectaculair gelegen aan de monding van de Trave & direct aan het strand. Na een heerlijk luxe ontbijt gaat u hier aan de kust 'thuiskomen' op het vaste land.

 • Inclusief / inbegrepen

  • 1 Nacht in Burghotel Trendelburg inclusief een 3-gangen menu
  • 1 Nacht in Kasteelhotel Czocha in een superior double room, inclusief ontbijt
  • D1 Nacht in Kasteelhotel Pultusk in een superior double room, inclusief ontbijt
  • 1 Nacht in Monte Pacis in een suite, inclusief ontbijt
  • 2 Nachten in Hotel Grand Palace Riga in een superior double room, inclusief ontbijt
  • 2 Nachten in de surprise-locatie in Tallin. exclusief ontbijt.
  • Ferry overtocht Tallin-Helsinki
  • 1 Nacht in Design Hotel Solos Sokos Helsinki in een double room, inclusief ontbijt
  • Ferry Helsinki-Travemünde
  • 1 Nacht in het Maritiem Strandhotel Travemünde double room, inclusief ontbijt
 • Exclusief / niet-inbegrepen

  • Bijdrage aan het VZR Garantiefonds, 1% van de total reissom
  • Reis- en annuleringsverzekering(en)
  • Maaltijden, als niet specifiek vermeld
  • Versnaperingen, (fris-)drank, boodschappen en uitgaven van persoonlijke aard
  • € 25,- reserveringskosten per boeking of per aanpassing van een boeking
  • Openbaar vervoer of taxi op locatie
  • Entreekosten bij niet genoemde musea of bezoeks-attracties
  • Huurauto (indien van toepassing)

 • Extra's

  • fooien
  • zakgeld voor persoonlijke uitgaven en aankopen
  • niet vermelde excursies of attracties

Reisvoorwaarden Kastelen rondreis Baltische Staten

Speciale wensen bestaan niet! Want elke wens is heel normaal.
Vraag ons wat je hartje begeert en wij gaan met je in overleg en voor je aan de slag. Laat het ons weten!

Deze reis is op basis van offerte. Alle informatie over inbegrepen / niet in begrepen vindt je in je persoonlijke offerte die wij maken op basis van je aanvraag en het overleg dat wij met je hebben.

Dankzij ons VZR GARANT keurmerk ga je veilig op reis met Holmstock Travel.