• De blauwe ogen van een husky. De siberische husky heeft staalblauwe ogen maar een super lief en streelbaar karakter. Kom ook jij huskies knuffelen in Fins Lapland.
 • Een team siberische huskies gezien vanaf de hondenslede tijdens een toertocht in winters arctisch Lapland, Finland.
 • Arctische winter tijdens een husky toertocht experience in Fins Lapland, met reisbureau Holmstock Travel. Boek nu je winter vakantie.
 • Siberische Husky in arctisch winters Lapland. Husky experience, Husky knuffelen, husky spann toertochten experience als bucket list item. Reisbureau Holmstock Travel.
1 van 4

8 dagen Fins Lapland winter-experience,
Huskysafari & Rendieren

Exact zó boeken - of heb jij andere wensen? Laat het ons weten.
Ook te boeken als self-drive of als groepsreis.


Een geweldige huskytocht met de hondenslee !

Een huskysafari van maar liefst twee dagen in winters Fins Lapland, dát is het hoogte punt van deze reis. We nemen je mee naar Ruka, een super leuk wintersportgebied in Fins Lapland. Dankzij de veelzijdige wintersportactiviteiten die in deze buurt worden aangeboden is er altijd wat leuks te doen. Overdag én s'avonds. Heerlijk gezellig druk als je dat opzoekt, adembenemend mooi rustig als je daarvoor kiest.

Vliegreis + huurauto met verblijf in een hotel. Met focus op de Siberische Husky.

In dit reisvoorstel gaan we uit van overnachtingen in een hotel, inclusief ontbijt. Restaurants zatop in de buurt om het je lekker gemakkelijk te maken als het om de innerlijke mens en om gezelligheid gaat.
Deze reis is fly-drive, op basis van twee personen. Dankzij de auto ben je lekker flexibel.

Alternatief kunnen we deze reis ook aanbieden met overnachting in een finse log-cabin, iets rustiger gelegen, meer buiten het dorp én we bieden deze reis ook aan als groepsreis (vraag naar de mogelijkheden).

 • Reisbureau Holmstock travel is specialist voor husky safari's - huskytochten en huskysleetochten

  Linda met husky-team van 5 huskies

 • Huskysafari toertocht, meerdaagse rit, diep de arctische bossen in met verblijf in een finse log cabin met sauna

  Diep de natuur in op een meerdaagse rit

 • De hondenslede. Veel zelf doen, veel leren.

De opbouw & insteek van deze reis

Na aankomst gooien we je niet direct het diepe in. We nemen je eerst mee op een wat kortere husky experience. Hier krijg je een eerste contact met de sledehonden en ervaar je op een prettige manier voor het eerst hoe het is om met een hondenslede op pad te gaan. Pas als je een beetje gewend bent aan de arctische omstandigheden gaan we voor 'het echte werk' en ga je diep de bossen in met je eigen team. Alles onder begeleiding van een ervaren gids. Leuk, spannend, pittig en in een werkelijk andere wereld.

1e dag Amsterdam - Helsinki - Kuusamo - Ruka
Met een overstap in Helsinki vlieg je van Amsterdam naar Kuusamo, Fins Lapland. Hier neem je de huurauto in ontvangst en rijd je het laatste stukje zelf, naar Ruka. Grote kans dat het dan reeds donker is als je dit stukje rijdt. Lekker spannend en let vooral ook direct op de rendieren die zo maar oversteken.

Aankomen in je Hotel
We maken gebruik van een centraal gelegen hotel. Je kamer heeft een eigen sauna én je hebt iedere ochtend een heerlijk ontbijt. Lekker toch.

Het noorderlicht is overal - De bonus van deze reis
Wie weet word je al bij het uitstappen op de eerste avond 'ontvangen' door het noorderlicht. Wij hebben al eerder dat geluk mogen hebben. Een zeer speciaal extraatje als dat gebeurt. Kijk goed om je heen! Omdat je beschikt over een huurauto ben je daarmee ook in de gelegenheid om op eigen houtje een noorderlichtsafari te ondernemen. Je rijdt gewoon weg van het dorp, weg van alle kunstmatige lichten, op zoek naar een wat hoger, of vrij gelegen plek. Neem je wat lekkers mee en evt. een thermosfles met wat thee.

Beleef de huskysafari met al je zintuigen
De tweedaagse tocht met je eigen husky team ga je never-nooit-meer vergeten. Die garantie kunnen we je nu al zonder meer geven. Deze tocht is absoluut uniek en biedt je de beste gelegenheid om van een huskytocht maximaal te genieten.

Holmstock Travel: Reizen met plezier en thuiskomen met een glimlach !

Gezellig Ruka - wintersport hotel Arctic

Verblijf in een ruime hotelkamer mét eigen sauna en badkamer met douche. TV en gratis wifi.

Prijs: Hotel inclusief ontbijt en inclusief de genoemde excursies.

** Prijsindicatie: Vanaf € 2.940,- per persoon op basis van een boeking van twee personen. Prijzen, locaties en opties zijn afhankelijk van de reisperiode en de beschikbaarheid en kunnen daarom afwijken. Alles is op aanvraag. Vraag vrijblijvend een voorstel aan! Zie ook de specifieke voorwaarden voor deze reis.
Zin om te vertrekken ? - boek nu

Het Arctic Zone Hotel ligt in hartje Ruka. Een vriendelijk wintersport stadje. Het hotel ligt op slechts 150m. van de skilift, op de foto zie je de skiberg achter het hotel. Het hotel is voorzien van alle comfort en het ontbijt staat bekend als zeer goed. Parkeren met de huurauto, bij het hotel, is gratis.

TIP: Maak eventueel ook gebruik van de faciliteiten die het ski-gebied biedt (niet inbegrepen).

Deze locatie ligt op een prima plek om het noorderlicht te zien. Zie zelf ook de dansende Aurora Borealis. Zeer zeker als je het stadje verlaat met je huurauto maak je bij heldere hemel prima kans op het noorderlicht.

huskysafari fins lapland boven de poolcircel in de stilte van het arctische bos. Boek je winter avontuur bij reisbureau Holmstock Travel

Avontuur in de Arctic Wilderness

Twee volle dagen op pad met je eigen team siberische huskies. Ervaar hoe overweldigend de pure natuur in het arctisch gebied werkelijk is. Dankzij de kracht van de husky glijd je op de slede door het landschap. Langzaam maar zeker ga je merken dat je mindset gaat veranderen. Het avontuur werkt op je in.

Aanmelden

Je kennismaking met de husky is vooral gericht op precies dát: Kennismaking. Met de vrolijke, speelse en sterke husky, met het principe van op de hondenslede staan, het bedienen van de remmen, het geven van commando's en het plezier beleven aan een sledehondentocht. Op de tweedaagse experience is dat wel anders. Daar ga je zelf echt werken. Je helpt bij alle werkzaamheden zoals voeren, inspannen, voorbereiden en je zorgt vooral voor de husky's. Ook onderweg tijdens de pauzes en na aankomst. Je gaat op pad met een zeer ervaren Musher die alle kneepjes van het mushen kent. In dit vak is niets vanzelfsprekend, alles is gebaseerd op wederzijds respect tussen de husky en de musher. Uitsluitend perfect teamwork waarborgt een veilige en goede reis door een zo 'hostile environment' als de arctische bossen in de winter. De gids, de ervaren huskies, de groep & je eigen inzet waarborgen jouw veiligheid die twee dagen.

Husky safari honden voeren tijdens huskytocht door de arctsiche winterse bossen in fins lapland. Boek nu uw winter in lapland reis bij reisbureau Holmstock Travel

Husky Safari - mushing

Op deze huskytocht ben jij de musher en maak jij onderdeel uit van je eigen team. Dat betekent dat jij ook verantwoordelijk bent voor je honden. Daarbij mag je ze uiteraard altijd knuffelen maar moet je vooral letten op hun gezondheid. Vóór de rit, tijdens de rit en vooral ook na de rit is het altijd en zonder uitzondering: The dogs come first.

Rendieren tijdens een rendiersledetocht in Fins Lapland, Ruka. Boek nu uw winter in Fins Lapland bij reisbureau Holmstock Travel en zie het noorderlicht.

Rendiersledetocht

Rendieren zijn sinds oudsher de dieren die voor de lappen de slede trekken in de winter. Zeer zeker als de sneeuw écht hoog ligt zijn de rendieren de beste keuze. Je gaat mee op een tocht door de oude bossen. Aansluitend is er tijd om de rendieren te knuffelen en foto's te maken. We sluiten de tocht gezellig af met een bbq en eten worstjes en snacks in de hut.

Dankzij de huurauto ben je bijzonder flexibel. Dit is één van de grote verschillen ten opzichte van een 'georganiseerde pakketreis naar een Resort'. Op eigen tempo naar bijvoorbeeld Kuusamo voor een dagje shopping, boodschappen of een bezoek aan de kerstman in het Pohjolan Kievari. In de avonduren gebruik je de auto eventueel om nog even een rustig plekje op te zoeken 'op jacht' naar het noorderlicht.

Noorderlicht tijdens je hondensledetocht huskysafari in Fins Lapland door de arctische bossen

Husky & Noorderlicht

Met onze eigen siberische husky 'Moscow' in Fins Lapland onder een schitterende sterrenhemel én met fraai noorderlicht. De verschijningen van het noorderlicht zijn vaak kort en soms hevig. Dergelijke momenten staan in je geheugen gegriefd. De mazzel dat een dergelijke foto dan lukt met je mobiele telefoon is prachtig.

Richting Russische grens

Samen met de gids bereiden we de sledes en de huskies voor en spreken we de route door. Je krijgt je eigen team van 4 tot 6 honden, afhankelijk van je eigen gewicht. De honden starten enorm energiek en vinden na een tijdje hun tour-ritme. Over bevroren meren en diep besneeuwde bossen gaat het richting de Russische grens.

Log house overnight stay tijdens de huskysafari hondensledetocht in Fins Lapland. Boek je winter avontuur bij Holmstock Travel reisbureau

Wilderness Lodge

Tijdens je tweedaagse huskysafari overnacht je in deze rustieke wilderness lodge, heel dicht bij de russische grens. Onderweg heb je wellicht al de 'old mans beard' aan de bomen zien hangen, een korstmos dat in de vorm van een baard aan de takken van de bomen hangt. Deze komt enkel voor in streken met bijzonder schone lucht. Hier wakker worden en een stapje buiten de deur zetten is, zoals de Engelsen zeggen, 'priceless'

Excursie zijn niet altijd inbegrepen, lees per reis-info en altijd per offerte wat er exact wél en/of niet is ingebrepen bij de reis die jij gaat boeken. Het onderstaande is puur een overzicht van de beschikbare excursies en het aanbod ter plaatse. Het aanbod van excursies per locatie verschilt in soort en uitvoering. hierover informeren wij je uitvoerig in onze offerte. heb je speciale wensen, laat het ons weten. wij denken graag met je mee. De onderstaande excursie prijzen zijn altijd op basis van minimaal 2 deelnemers, prijs per persoon. De onderstaande tarieven hebben betrekking op de locatie in dit voorbeeld en kunnen op andere locaties afwijken. Wijzigingen voorbehouden, seizoensgebonden veranderingen voorbehouden.

Dagprogramma Husky Safari experience Fins Lapland

Dag 1 - Vlucht Amsterdam - Helsinki - Kuusamo

Je vliegt om 09:45u van Amsterdam naar Helsinki alwaar je omstreeks 13:10u arriveert. Aansluitend stap je in Helsinki om 15:50 op de vlucht naar Kuusamo alwaar je om 17:30u arriveert. In Kuusamo neem je de huurauto in ontvangst en rijd je op eigen gelegenheid via de E63 naar Ruka (30KM.). Hier word je ontvangen in Hotel Arctic Zone.

Dag 2 - Ruka - Husky kennismaking, tour 10KM.

Na een heerlijk ontbijt in het Arctic Zone hotel verken je het stadje Ruka.
Daarna rijd je met je huurauto naar Lammintupa (9,5 KM.) om aldaar een husky tourtocht te maken van 10KM. Een prettige manier om kennis te maken met het besturen van een hondenslede. Aansluitend is er tijd om te knuffelen en voor het maken van foto's.
Daarna neemt de gids je mee naar een Lapse hut voor een lunch met eigen gemaakte broodjes en gebakjes en is er ruimte om worstjes te grillen op het kampvuur.

Dag 3 - Ruka - Rendiersledetocht, 2u

Na een heerlijk ontbijt in het Arctic Zone hotel rijd je met je huurauto naar Lammintupa (9,5 KM.). Vandaag ontmoet je aldaar de rendieren en ga je op een rendierenslede op weg door de bossen voor een korte tocht. Daarna is er ruim de tijd voor het maken van foto's en rendierenselfies. De gids zal vertellen over hun leven met de rendieren. Daarna ben je uitgenodigd voor de lunch met huisgemaakte snacks en gegrilde worstjes.
Deze eerste twee dagen helpen je te wennen aan het klimaat en aan de omstandigheden. Hierna ben je klaar om het avontuur met de Huskies in de arctische natuur aan te gaan.

Dag 4 - Husky-safari dag-1

Na een heerlijk ontbijt in het Arctic Zone hotel loop je naar het meeting point en word je opgehaald door medewerkers van het husky-team. Jullie rijden langs Kuusamo, dieper de landschappen in op weg naar het startpunt van de Husky Safari. Na een kennismaking en instructie vertrek je met je eigen slede en husky team van 4 tot 6 honden en ga je op weg door de arctische winterlandschappen. Een magisch mooi avontuur dat twee dagen lang mag duren.

Dag 5 - Husky-safari dag-2

Je wordt wakker in een afgelegen hut, dicht bij de Russische grens. De loghut ligt in een waanzinnig winterlandschap en samen met je gids verzorg je de honden en geniet je van een ontbijt. Alhoewel je terug gaat mushen lijkt het erop dat jullie steeds dieper de natuur in rijden. Je zult zien hoe bijzonder deze experience werkelijk is. Hoe sterk de honden zijn en wat er allemaal van mens en dier gevergd wordt om in dit arctische landschap vooruit te komen. Bij heldere hemel is dit trouwens ook een bijzonder fraaie gelegenheid voor het spotten van het noorderlicht.

Dag 6 - Vrij te besteden

Gisteren ben je aan het eind van de dag terug gekomen in je hotel in Ruka. Neem na die twee intense dagen nu maar extra veel tijd voor je heerlijke scandinavische ontbijt.
We geven je vandaag de ruimte om oftewel je lichaam wat extra rust te gunnen en eventueel extra veel tijd in je sauna door te brengen óf om rustig op eigen tempo een uitstapje te maken. Wat dacht je van Kuusamo ? Even wat shoppen, een boodschap of leuk wat souvenirs scoren ?

Dag 7 - Ruka - Kuusamo - Helsinki

Je laatste ontbijt in het Arctic Zone hotel en nog even wat tijd in Ruka of onderweg tussen Ruka en Kuusamo. Je levert de huurauto in op het vliegveld en vliegt om 17:50u naar Helsinki. In Helsinki verblijf je 1 nacht in het centraal gelegen Solo Sokos Hotel. Je geniet van een avond en ochtend in Helsinki.

Dag 8 - Helsinki - Amsterdam

Na een luxe ontbijt in Hotel Solo Sokos en een gezellige tijd in Helsinki Centrum gaat je vlucht naar Amsterdam om 18:10u. Je arriveert in Amsterdam om 19:50

Huskysafari sledehondentocht in de wildernis van fins Lapland Finland. Boek je winter avontuur bij reisbureau Holmstock Travel.

Interactief: Route & Locaties

olg de locatiestippen, klik ze aan en zie daardoor ook de route die je gaat rijden. Geen lijntje op een kaartje. Hier kun je actief in- en uitzoomen.

KLIK HIER om de kaart te openen

 • Huskysafari hondenslede tourtocht husky voeren. Je bent onderdeel van je eigen team met huskies tijdens de huskytocht in Fins Lapland. Boek je reis naar Finland bij Holmstock Travel

  Samen één Team met de Husky's

  Ja, je ziet het goed! De zorg voor de kwaliteit van onze reizen gaat diep. We controleren écht alles :) Onder het motto van 'been there, done that' steken we de vinger letterlijk in de pap, ook en vooral als het gaat om de verzorging van de dieren. Respect voor de viervoeters !

 • Pauzes op de trail

  De pauzes onderweg hebben diverse functies. Niet altijd wordt er gestopt om te eten, vaak neem je ook even de tijd om de honden te controleren, de lijnen even na te lopen en even kort met de teamleden te overleggen, kijken of het iedereen goed gaat. Mens en dier.

 • Met je team sledehonden door de winterse bossen van Fins Lapland. Over de Taiga met de husky.

  Samen met je team van 6 huskies

  Overweldigend! In alle opzichten een geweldig indrukwekkende ervaring. Dit draag je je hele leven met je mee. De energie en kracht van de husky, de magische beleving van de natuur, de rust en de geluidjes én het horen van de stilte. Bijna onmogelijk te verwoorden.

 • Voor maken in het arctisch gebied - cursus vuur maken en survival - husky experience tour met siberische huskies. Boek je winter avontuur bij reisbureau Holmstock Travel

  Vuur maken

  Een warm kopje thee of beter nog een warm soepje. Dat is goud waard als je onderweg bent in het arctische gebied. De vaardigheid om vuur te maken is van groot belang. Ook dit leer je tijdens deze tocht. Wat als je lucifers het niet meer doen? Welke natuurlijke materialen gebruik je?

 • Hoofdrolspelers en top-atleten

  Een echte atleet, een knuffelboef en een hoofdrolspeler. Deze kerel heet Lovec en staat symbool voor al die aaibare krachtpatsers die dit soort reizen mogelijk maken. Hij is een van de eerste sledehonden die wij ooit hebben mogen inspannen. We will never forget ..

 • Husky tour met gids in arctisch Fins Lapland - Ga mee op huskysafari en beleef het hoge noorden op een unieke wijze.

  Als de gids aan het woord is

  Zowel de gids alsook de honden, ze hebben bergen met kennis en ervaring. Hierop mag je vertrouwen en bouwen. Dankzij hun ervaring en hun bereidheid om kennis en kunde te delen zul je veilig en met veel plezier kunnen genieten van deze husky safari experience. Alvast veel plezier!

 • Inclusief / inbegrepen

  • Vlucht Amsterdam-Helsinki, gunstigste tarief, excl. ruimbagage, excl. €29,95 boekingskosten per boeking.
  • Vlucht Helsinki-Kuusamo, gunstigste tarief, incl. 8KG handbagage en 23KG ruimbagage.
  • Luchthavenbelasting en tax
  • Verblijf in de genoemde hotel accommodatie(s) inclusief ontbijt
  • 2-persoons kamer in Hotel Arctic Zone inclusief sauna op kamer, inclusief ontbijt.
  • Huurauto model Ford Fiesta
  • Husky experience tourtocht 10KM incl. lunch
  • Rendier sledetocht 1,5KM incl. lunch
  • 2-daagse Husky Safari incl. volledige verzorging, overnachting in lodge met ontbijt en shuttle service van en naar Ruka
  • Vlucht Kuusamo-Helsinki, gunstigste tarief, incl. 8KG handbagage en 23KG ruimbagage.
  • 1 Nacht incl. ontbijt in Hotel Solo Sokos Helsinki centrum in een 2-persoons kamer.
  • Vlucht Helsinki-Amsterdam, gunstigste tarief, excl. ruimbagage, excl. €29,95 boekingskosten per boeking.
 • Exclusief / niet-inbegrepen

  • Bijdrage aan het VZR Garantiefonds, 1% van de total reissom
  • Reis- en annuleringsverzekering(en)
  • Maaltijden, als niet specifiek vermeld
  • Versnaperingen, (fris-)drank en uitgaven van persoonlijke aard
  • € 25,- reserveringskosten per boeking of per aanpassing van een boeking
  • Borgbetaling voor de huurauto
  • Brandstof voor de huurauto
  • ski-huur of gebruik v ski faciliteiten

 • Extra's

  • fooien
  • zakgeld voor persoonlijke uitgaven en aankopen
  • niet vermelde excursies of attracties

Reisvoorwaarden Husky Safari Fins Lapland

Speciale wensen bestaan niet! Want elke wens is heel normaal.
Vraag ons wat je hartje begeert en wij gaan met je in overleg en voor je aan de slag. Laat het ons weten!

Deze reis is op basis van offerte. Alle informatie over inbegrepen / niet in begrepen vindt je in je persoonlijke offerte die wij maken op basis van je aanvraag en het overleg dat wij met je hebben.

Dankzij ons VZR GARANT keurmerk ga je veilig op reis met Holmstock Travel.
1 van 3