1 van 4

Het wilde Finland

De pracht en kracht van de wildernis

Het Noorderlicht, de sneeuwvakanties en de lapse cultuur zijn misschien het eerste waar je aan denkt als Finland ter sprake komt. Finland, het land van de 180-duizend meren. Een zeer ruig land met veel leefruimte ook voor wilde dieren zoals de vos, wolf, veelvraat, lynx en de bruine beer.

Voor singles, stellen, gezinnen en/of als groepsreis:

Self drive vanaf thuis, Fly-drive met huurauto, treinreis, vliegreis of als groepsreis met Holmstock op pad.
Wij stellen je reis volledig naar wens voor je samen. Je kunt ervoor kiezen in een prachtig luxe Hotel te verblijven óf je kiest ervoor om meer privé in een traditionele Log Cabin te verblijven.

 • Finland heeft duizenden meren met overal prachtige standjes, baaitjes en plekjes. Ruimte voor je boot, kano, kajak of sub board. Heerlijk hengelen naar vis of gewoon een fraaie plek aan je bbq.

  Finse meren met bijzondere plekjes

 • Outdoor hiking in de finse bossen, heerlijk pauze maken en een slokje nemen uit je kuksa. Dat is genieten in Finland.

  Finse kuuksa - knusse gezelligheid

 • De oerbossen in Finland zijn veel sparrenbos en dennebos. Leefgebied voor een veelvoud wilde dieren zoals de bruine beer, de wolf, de vos, de lynx en heel veel vogelsoorten.

  Oneindige bossen - pure natuur

 • De tijd van de schemering is altijd prachtig maar tegelijkertijd ook vaak het moment voor dieren om uit de beschermende bossen te voorschijn te komen. Let goed op want op dat moment van de dag steken ze graag over om naar een open stukje weiland te lopen om aldaar te grazen.

  Magische momenten van schemering

 • Linda en Moscow, aan de kustlijn van een van de finse meren in hartje Finland. Genieten van de zonsondergang.

  Samen genieten ..

 • Veel wegen in Finland zijn onverhard. Een combinatie van grind, zand en of modder. Fikse gaten horen daarbij. Let vooral goed op als het nat is.

  Onverharde wegen, heel normaal

Finland, alle jaargetijden, vraag ons advies

Je kunt de onderstaande reizen precies zoals omschreven boeken óf we passen hem in overleg aan zoals jij dat graag zou willen, zodat het exact JOUW REIS gaat worden.

Hartje Finland - Kuopio en Tampere:
Ontmoet Finland en verken het land. Van heel modern tot lekker klassiek. We nemen je mee op een fraaie, compacte tocht die veel plezier biedt. Zie onze rondreis door hartje Finland:
13 dagen Helsinki, Kuopio en Tampere

Finse meren, zeehonden en cantharellen
Het blauwe goud van Finland, de finse meren met al zijn facetten die het leven aangenaam maken. Ontspannen en genieten. Ga mee op zeehondensafari & ga culinair genieten van het goud dat voor het oprapen ligt. Kom mee naar het Saimaa merengebied in Zuid Finland, naar Savonlinna, naar Punkaharju en naar Porvoo.
13 dagen Zuid Finland

Het boreale oerbos & de Ursus arctos arctos
Natuurparken en oerbossen die simpelweg niet door menselijke activiteiten verstoord worden zijn met in achtneming van geschreven en ongeschreven regels ook voor ons toegankelijk. Je dompelt jezelf in een bijzondere omgeving, in de stilte van het niks die gebroken wordt door de zucht van de wind, door het gekrakeel van een vogel of de brul van een beer. Ga mee naar Kainuun en Hossa.
13 dagen rondreis noord Finland

Al onze reizen hebben een doel: Een programma aanbieden waarmee je in een x-aantal dagen een rondje door een land kan rijden. Dát is niet de uitdaging die wij ons stellen. Wij willen je met iedere reis die we je voorstellen een doel meegeven. Naast het fysieke reisdoel doelen we daarbij ook op inhoud, ervaring en beleving.

Holmstock Travel: Reizen met plezier en thuiskomen met een glimlach !

Zeehondensafari per boot over het Saimaa meer. Het finse meer Saimaa is voor deze zeehondensoort een unieke habitat.

Zeehonden safari - Zuid Finland

Zonder dat je enorm veel kilometers zelf hoeft te gaan rijden arriveer je in Zuid Finland. De weg naar de Finse meren is niet ver. Wij hebben een prachtige reis met een fraai programma.

Prijsindicatie: Vanaf € 2300,- p. persoon. Prijzen, locaties en opties zijn afhankelijk van de reisperiode en de beschikbaarheid en kunnen daarom afwijken. Alles is op aanvraag. Vraag vrijblijvend een voorstel aan! Zie ook de specifieke voorwaarden voor deze reis.
De Finse meren bezoeken .. lees meer

In de regio van het Saimaa meer ligt een van de meest gefotografeerde routes van heel Finland.
Gevormd in de ijstijd en prachtig groen begroeid is deze omgeving schilderachtig mooi.

Finse Loghouse vakantiewoning aan het meer met uitzicht over de omgeving. Reis mee met reisbureau Holmstock Travel en boek je zomervakantie en autorondreis.

Loghouse en Sauna in finse stijl

Oerdegelijk, knus, gezellig en heerlijk warm. Dat zijn de kenmerken van een finse loghouse. Body and mind wellness in de diverse soorten sauna's, hot tubs en dan een bad in het koele meer. Genieten in finse stijl.

Prijsindicatie: Vanaf € 2200,- p. persoon. Prijzen, locaties en opties zijn afhankelijk van de reisperiode en de beschikbaarheid en kunnen daarom afwijken. Alles is op aanvraag. Vraag vrijblijvend een voorstel aan! Zie ook de specifieke voorwaarden voor deze reis.
Kom jij ook genieten? .. lees meer

Een avontuur in de wildernis. Niet om stoer te doen maar juist om er kalm van te worden. Stoer is al de natuur, zijn de dieren die hier overleven in het wild en is de inheemse bevolking.

Wildlife safari naar de bruine beer in Kainuun Hossa Finland. Langs de russische grens in de stille boreale bossen.

Een ervaring rijker

De bossen zijn zó uitgestrekt en de natuurparken zó immens, het in de natuur ontmoeten van dieren die op gronde van hun instinct schuw zijn en de mens mijden, dat is vrijwel uniek. Onze gidsen zorgen ervoor dat je wél die ervaring mag maken.

Op berensafari in Finland
 • Finse meren tijdens de zonsondergang fotograferen is bijzonder leuk. De eindresultaten zijn fantastisch.

  Schilderachtig mooie kleuren

  Wie Scandinavië een beetje kent, die weet dat je in het hoge noorden vaak hele mooie kleuren aan de hemel mag waarnemen. Het is niet altijd het noorderlicht dat de show mag stelen. De vurige zonsondergangen boven de meren en landschappen zijn adembenemend mooi.

 • Finland en Nederland zijn in hun gebruik van koffie gelijk aan elkaar. Het aantal liters koffie dat nederlanders drinken is ongeveer gelijk aan het aantal liters koffie dat finnen drinken.

  We proberen alles samen uit

  Op onze reizen naar Finland is onze husky er altijd bij. Behalve de koffie en de sterke drank proberen we altijd alles samen uit. Onze 'Moscow' heeft een uitstekende neus. Niet alleen voor het finse Munkki gebak, een oliebol-achtig gebak met hele fijne suiker dat prima smaakt bij de koffie.

 • Bruine beren als motief van houtsnijwerk in klein en groot formaat. Dat zie je het meest in Finland.

  Houtsnijwerk in alle formaten

  Soms hoor je ergens een kettingzaag razen en denk je dat ze alweer een fraaie loghouse bouwen. Hier in Finland kan het ook zo maar zo zijn dat iemand in zijn tuin aan het beeldhouwen is met de kettingzaag en fraaie, grote, beeldhouwerken uit hout vervaardigd. Zoals deze bruine beer.

 • De finse taiga. Deze natuurlijke regio ligt tussen het arctische gebied en het boreale bos. Een overgang alwaar je de boompjes alsmaar kleiner ziet worden.

  De magisch mooie Taiga

  Organisaties van natuurbeheer zorgen voor de toegankelijkheid. Zo ook hier in de finse Taiga. Net even zuidelijk van het arctische gebied is de Taiga een zone van rotsen, moerassen en steeds kleiner groeiende bomen. Tot de verbeelding sprekend!

 • Team Holmstock in Finland op de foto. Heerlijk in de finse bossen wandelen.

  Met de oren in de nek :)

  Heerlijk ontspannen zijn we alle drie hier in het finse bos. Maar als we hem dan wat fiks tegen ons aandrukken dan snapt hij het ff niet en legt meteen zijn oren in de nek. Hij zal wel gedacht hebben 'wat moet dat nou alweer' .. ik ben hier om te snuffelen.

 • De stilte horen in de wijdse natuurgebieden

  Kom de stilte horen

  Wij leven in een wereld met een continu geluidsniveau. Eigenlijk hoor je altijd wel 'iets', al is het nog zo stil en al ben je er helemaal aan gewend. In de wijdse natuur van Finland kan de stilte van het niets een hele aparte, vaak unieke, ervaring zijn.

Tot slot:

Speciale wensen bestaan niet! Want elke wens is heel normaal.
Vraag ons wat je hartje begeert en wij gaan met je in overleg en voor je aan de slag. Laat het ons weten!