Duurzaam tourisme is een belangrijk aspekt bij het moderne tourisme. Holmstock Travel houdt bij de organisatie van zijn reizen daar rekening mee.

e-DRIVE snowmobile

Als eerste wereldwijd bieden onze gidsen het gebruik van de e-SLED aan. De electrisch aangedreven snowmobile.

Niet alleen een schonere manier van reizen ook de geluidsoverlast van het zo geliefde voertuig wordt drastisch gereduceerd. Dat is heerlijk. Vooral voor de dieren in het wild die het in de barre klimaatomstandigheden aldaar toch al zo zwaar hebben.

En ... het is heerlijk om stilletjes door de sneeuw te suizen. Vooral als ook nog het Noorderlicht aan de hemel danst.

HOLMSTOCK TRAVEL Noorderlicht reizen

De voordelen van de electrische snowmobile:

Milieuvriendelijkheid: Elektrische sneeuwscooters produceren geen uitlaatgassen, waardoor ze milieuvriendelijk zijn en de luchtvervuiling in winterse recreatiegebieden wordt verminderd. Dit heeft een positieve invloed op de luchtkwaliteit en vermindert de ecologische voetafdruk van sneeuwscooteractiviteiten.

Stilte: Elektrische motoren zijn over het algemeen stiller dan verbrandingsmotoren, wat betekent dat elektrische sneeuwscooters minder geluidsoverlast veroorzaken in natuurlijke gebieden en recreatiegebieden. Dit kan zorgen voor een meer plezierige en rustige buitenervaring voor rijders en dieren in het wild.

Lagere Bedrijfskosten: Elektriciteit is vaak goedkoper dan benzine, waardoor de bedrijfskosten van een elektrische sneeuwscooter lager zijn. Bovendien hebben elektrische motoren minder bewegende onderdelen en vereisen ze minder onderhoud in vergelijking met verbrandingsmotoren, wat op de lange termijn kostenbesparingen kan opleveren.

Direct Koppel: Elektrische motoren bieden direct koppel, wat resulteert in snellere acceleratie en betere prestaties in bepaalde omstandigheden, zoals het beklimmen van steile hellingen of het navigeren door uitdagend terrein.

Regeneratief Remmen: Elektrische sneeuwscooters kunnen regeneratief remmen gebruiken, een technologie die de normaal gesproken als warmte verloren energie tijdens het remmen omzet in bruikbare elektriciteit. Deze functie kan het bereik van het voertuig vergroten en de energie-efficiëntie verbeteren.

Vereenvoudigd Mechanisch Ontwerp: Elektrische sneeuwscooters hebben doorgaans minder complexe mechanische componenten dan traditionele sneeuwscooters, wat resulteert in een verhoogde betrouwbaarheid en een verminderde kans op storingen tijdens ritten.

Aanpasbare Vermogensafgifte: Elektrische motoren bieden meer flexibiliteit in vermogensafgifte, waardoor aanpasbare prestatieprofielen en gebruikersvoorkeuren mogelijk zijn, zoals het aanpassen van het vermogensniveau aan verschillende vaardigheidsniveaus of sneeuwcondities.

Verminderde Trillingen: Elektrische motoren produceren minder trillingen dan verbrandingsmotoren, wat resulteert in een soepeler en comfortabeler rijgedrag voor de sneeuwscooterbestuurder en passagiers.

Contact form