Op zoek naar de perfecte zomervakantie: Finland versus Zweden

De zomer, een seizoen van weelderig groen, warme zonnestralen en onvergetelijke avonturen. Zomervakantie 2024. Voor velen betekent dit de tijd om te ontsnappen aan de alledaagse drukte en te genieten van de prachtige landschappen en culturele schatten die Europa te bieden heeft. Twee landen die bij uitstek geschikt zijn voor een betoverende zomervakantie zijn Finland en Zweden, waar de natuurlijke schoonheid en rijke tradities een onvergetelijke ervaring beloven.

Bungalow rondreis

Zomervakantie Zweden of Finland

Zowel Zweden als Finland zijn ideale landen voor een prachtige bungalow rondreis. En wel in ieder jaargetijde. Bespreek met ons je wensen en we stellen een fraaie reis voor je samen.

Reizen als self-drive, fly-drive, groepsreis met chauffeur of met private driver.

  • Vakantiereis Zweden 2024 / 2025 - Boek je vakantie bij reisbureau Holmstock Travel - Hier boek je kwaliteit en geniet je van een fijne vakantie.

    Oneindig veel keuzes

    Vakantie in Zweden of Finland: Waar te beginnen?

    Bij het plannen van een zomervakantie zijn er talloze opties om te overwegen. Van de uitgestrekte bossen en duizenden meren van Finland tot de schilderachtige kustlijnen en bruisende steden van Zweden, de keuze kan overweldigend zijn. Maar maak je geen zorgen, want bij HOLMSTOCK TRAVEL staan we klaar om je te begeleiden naar de perfecte bestemming die aansluit bij jouw wensen en verwachtingen.

  • Veel persoonlijke ervaring

    Vakantiegids Zweden en Finland

    Bij ons kun je vertrouwen op deskundig reisadvies en gepersonaliseerde service. Wat ons als reisadviseur écht onderscheidt, is onze uitgebreide kennis en passie voor zowel Finland als Zweden. Wij hebben een schat aan persoonlijke reiservaring opgedaan in beide landen, niet alleen tijdens de zomermaanden, maar ook tijdens de betoverende winters. Dit betekent dat we niet alleen de populaire toeristische trekpleisters kennen, maar ook de verborgen juweeltjes en unieke ervaringen die elk seizoen te bieden heeft.

  • Begin te ontdekken

    Vakantiepret, die maken we samen!

    Of je nu droomt van een rustige retraite te midden van de serene Finse natuur, compleet met ontspannende saunabaden en schilderachtige boottochten, of juist verlangt naar de levendige festiviteiten en culturele rijkdommen van een Zweedse midzomernacht, HOLMSTOCK TRAVEL staat klaar om je droomvakantie werkelijkheid te laten worden.

    Met HOLMSTOCK TRAVEL als je reisgids, kun je vol vertrouwen op weg gaan naar een zomeravontuur vol ontdekkingen, herinneringen en momenten van puur geluk. Dus waar wacht je nog op? Laat HOLMSTOCK TRAVEL je leiden naar de zomervakantie van je dromen in Finland of Zweden, en bereid je voor op een onvergetelijke reiservaring.

5% extra budget, gratis!

Ken je al onze TRAVEL BUDGET acties?

De verjaardagsbon is een cadeaubon die we bij inlevering met 5% extra tegoed waarderen.

Klik hier om een tegoedbon te bestellen

  • Een vakantie naar Zweden boeken als autorondreis of groepsreis. Boek nu je vakantie bij Holmstock Travel reisbureau

    Vakantie Zweden zomer óf 
    vakantie Finland zomer ?!

    ..wat zou jij willen kiezen? En hoe zou je willen reizen? Wij bieden reizen aan als self-drive met je eigen auto, als fly-drive of als kleine groepsreis met chauffeur.
    Dit laatste is vooral ook fijn voor families waarvan de vader of moeder die altijd al achter het stuur zit eens niet hoeft te rijden. Geschikt voor gezelschappen tot 8 personen. Je draagt zelf volledig een groepje aan of je meldt je aan als deelnemer voor een groepsreis.

     

    Laten we eens kijken naar de verschillen tussen Finland en Zweden in de zomerperiode. We kunnen hier natuurlijk nooit 'volledig' zijn wat verschillen én overeenkomsten kennen deze beide landen er velen.

  • Midzomernachtvieringen in Finland en Zweden

    De midzomernachtvieringen in Finland en Zweden hebben veel overeenkomsten, maar er zijn ook enkele verschillen vanwege culturele tradities en lokale gebruiken.

    In Finland staat Midzomer bekend als "Juhannus" en wordt het gevierd op de zaterdag tussen 20 en 26 juni. Het is een van de belangrijkste feestdagen van het jaar in Finland. Tijdens Juhannus verzamelen Finnen zich vaak bij zomerhuisjes op het platteland, bij meren of aan zee. Het wordt beschouwd als een tijd om de zomer te vieren, vaak met activiteiten zoals barbecues, saunabezoeken, het versieren van de huizen met bloemen en het bijwonen van traditionele dansen en spellen. Het ontsteken van vreugdevuren is ook een belangrijk onderdeel van de viering.

    In Zweden wordt Midzomer gevierd tijdens de vrijdag die het dichtst bij 21 juni valt, de langste dag van het jaar. Dit festival staat bekend als "Midsommar". Het is een van de meest geliefde tradities in Zweden. Net als in Finland worden huizen versierd met bloemen, en mensen verzamelen zich bij zomerhuisjes, meren of openbare parken. Het dansen rond de meiboom (midzomerpaal) is een centraal element van de viering. Zweden viert Midsommar vaak met traditionele gerechten zoals haring, aardappelen, zalm en aardbeien. Het is ook gebruikelijk om "snaps", sterke drank zoals aquavit, te drinken tijdens de viering.

    Beide vieringen draaien om het vieren van de zomer, gemeenschap en het buiten zijn, maar de details van de festiviteiten kunnen verschillen vanwege regionale tradities en culturele voorkeuren.

Koken op het open vuur

Verse vis eten in Finland of Zweden

 
Fjällröding, een outdoor delicatesse:

Fjällröding is een ware delicatesse. Wij bereiden deze op het open vuur zoals hier in de Zweedse kärgården. Een van de geneugten die onze gids voor u klaarmaakt als u met een groepsreis zou meegaan.

Vakantie Zweden zomer óf .. Vakantie Finland zomer

Of je nu op zoek bent naar een idyllisch hotel aan de rand van een schilderachtig meer, een gezellige bungalow in het hart van de natuur, of een knusse kampeerhut omringd door bossen, HOLMSTOCK TRAVEL heeft een scala aan opties voor een onvergetelijke vakantie in Zweden en Finland. Met de vrijheid van een eigen auto kunnen reizigers de prachtige landschappen en culturele schatten van deze Scandinavische landen op hun eigen tempo verkennen. Laten we eens kijken naar de verschillende opties die beschikbaar zijn voor onze klanten die met een eigen auto reizen.

Scandinavië bereiken - Reizen met een eigen auto:

Het voordeel van reizen met een eigen auto is de vrijheid en flexibiliteit om te gaan en staan waar je wilt. In Zweden kunnen onze klanten de vele bruggen en veerboten gebruiken om het land te verkennen. Met bruggen zoals de Öresundbrug, die Zweden verbindt met Denemarken, en veerboten die de eilanden van de archipel van Stockholm bereiken, is het verkennen van Zweden met een eigen auto gemakkelijk en handig. In Finland kunnen reizigers genieten van schilderachtige autoroutes door uitgestrekte bossen, langs glinsterende meren en langs pittoreske kustlijnen. Met goed onderhouden wegen en een uitgebreid netwerk van campings en rustplaatsen, is Finland een paradijs voor roadtrips.

Met HOLMSTOCK TRAVEL kunnen onze klanten genieten van de ultieme vrijheid en flexibiliteit tijdens hun vakantie in Zweden en Finland. Of ze nu kiezen voor een hotelvakantie, een bungalowvakantie of een kampeerhuttenvakantie, met een eigen auto kunnen ze op hun eigen tempo de prachtige natuur en culturele hoogtepunten van deze betoverende landen verkennen.

  • Zomervakantie Zweden of Finland - Hotelvakanties:

    Voor diegenen die op zoek zijn naar luxe en comfort tijdens hun verblijf, bieden onze hotelvakanties de perfecte optie. In zowel Zweden als Finland zijn er tal van prachtige hotels te vinden, variërend van gezellige familiebedrijven tot luxe resorts met uitgebreide voorzieningen. Gasten kunnen genieten van comfortabele accommodaties, heerlijke maaltijden en gastvrije service, allemaal terwijl ze omringd worden door adembenemende natuurlijke landschappen.

  • Zomervakantie Zweden of Finland - Bungalowvakanties:

    Voor een meer authentieke en intieme ervaring kunnen onze bungalowvakanties de ideale keuze zijn. In Zweden en Finland zijn er vele bungalowparken verspreid over de prachtige natuurlijke omgevingen. Deze knusse huisjes bieden alle comfort van thuis, met de toegevoegde charme van een rustieke omgeving. Gasten kunnen genieten van hun eigen privéruimte, omringd door bossen, meren en bergen, en kunnen gemakkelijk de omgeving verkennen met hun eigen auto.

  • Zomervakantie Zweden of Finland - Kampeerhutten vakanties:

    Voor de avontuurlijke reizigers bieden onze kampeerhutten vakanties een unieke en spannende ervaring. Deze gezellige hutten, gelegen in de mooiste natuurlijke omgevingen, bieden een authentieke manier om de wildernis te ervaren. Gasten kunnen genieten van het buitenleven, wandelen, vissen en kampvuren maken, allemaal terwijl ze comfortabel verblijven in hun eigen hut. Met de flexibiliteit van een eigen auto kunnen ze gemakkelijk van de ene locatie naar de andere reizen en de vele bezienswaardigheden en attracties ontdekken die deze landen te bieden hebben.

  • Vakantie is heel persoonlijk

    Wij kennen Zweden en Finland heel goed en we ervaren zelf altijd weer opnieuw de verschillen, en dat bedoel ik positief. Beide landen hebben super veel te bieden en voor iedereen voelt dat anders.

    Wij luisteren naar uw wensen en proberen u op basis van onze ervaring te begeleiden en te inspireren.

  • Vakantiereis Zweden 2024 / 2025 - Boek je vakantie bij reisbureau Holmstock Travel - Hier boek je kwaliteit en geniet je van een fijne vakantie.
  • Vakantie is variatie

    Vaak is vakantie vooral ook 'nieuw ontdekken'. In de vorm van het zien van nieuwe plekjes of andere culturen. Vooral in Scandinavië is de waaier aan opties daarbij zeer breed.

    Reis je heel basic, ga je naar een tipi-camp 'outdoor' of dompel jij je liever in de maximale luxe ....